Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Mekkora területen lenne...

Mekkora területen lenne értelme menhelyet létesíteni?

Figyelt kérdés
(Tudom, hogy mennyi sok pénzbe kerül, meg minden. Nem ez a része érdekel, hanem csak az, amit kérdeztem.)
2011. okt. 16. 18:52
1 2
 1/14 A kérdező kommentje:
De magyartalanul tettem fel a kérdést... Remélem, azért értitek.
2011. okt. 16. 18:53
 2/14 anonim ***** válasza:
Egy város, alap területe is kevés lenne sajnos, annyi kóbor állat van az utcákon és rossz kezekben.
2011. okt. 16. 19:08
 3/14 A kérdező kommentje:

Sajnos ez tényleg igaz. =( Viszont én most lómenhelyre gondoltam, ezért a "lovak" kategóriába tettem a kérdést.

Az a baj, hogy gazdátlan ló nincs, mert az ilyen kolbászként talál "gazdát". És a vágóhíd egy szörnyű kegyetlen hely egy olyan állatnak, aki egész életében az emberrel dolgozott, és tökéletesen érti annak testjeleit.

2011. okt. 16. 19:11
 4/14 anonim ***** válasza:
2-3 hektár minimum az istállórészekkel együtt. Mivel menhelyről van szó, gondolom fedelest meg lovagló pályát nem akarsz (?)
2011. okt. 16. 19:12
 5/14 A kérdező kommentje:
Csak boxokat szeretnék, meg egy legelőt. (Illetve, egy "társalgót".) Az a baj, hogy csak 2 ha terület van, és amikor ott vagyok, az viszonylag nagynak tűnik, de ha ló is van rajta, akkor már sokkal kisebbnek... Viszont a környéken nem nagyon van eladó telek, amit meg tudnék venni és hozzá tudnék csatolni, így nem tudom, hogy van-e értelme belekezdeni.
2011. okt. 16. 19:16
 6/14 anonim ***** válasza:
2 ha az arra h legelőn tertsd a lovakat nagyon kevés. mmint 2-3-4 lóra ok, de többre nem igazán. Viszont a takarmány eltárolásához is elég sok hely kell...És ha nem legeltetsz, akkor a lovaknak se olyan jó, meg neked is sokkal drágabb.
2011. okt. 16. 19:31
 7/14 anonim ***** válasza:
100%
Szükséged minimum 10-15 ha területre, lehetőleg egy kis erdős rész is essen bele. Ez lenne a legelő, rajta ridegtartásra alkalmas beállóval. Kell még egy pár boxos istálló a beteg lovak számára, valamilyen szociális épület/rész (wc, zuhany, kis konyha, társalgó, iroda helyiség, pihenő egy két heverővel + egy állandó lovászlakás kialakítása). Lehetőleg fedett széna és szemestakarmány tároló is kell. Betonozott parkoló sem árt és egy fedett szín a traktor(ok)nak, lószállító utánfutóknak, kocsiknak.
2011. okt. 16. 20:02
 8/14 anonim ***** válasza:
Tapasztalatom szerint lovanként kell legalább egy hektár, különben nyár végére kiég, kitapossák stb. Kell mellé szintén ennyi kaszálónak, és akkor tudod termelni a szénát, szintén jó ha van termelsz zabot is, ha géped nincs is, de még mindíg olcsóbb ha megcsináltatod, mintha a táposnál veszed. Tehát ez úgy durván 3ha/ló, és akkor kényelmesen elvagy, viszonylag alacsony költséggel, ami menhelynél létfeltétel. Namost éppen ezért lómenhelyet a puszta közepén érdemes csinálni, ahol olcsó a föld (pl ismerősöm 2 éve 10ha-t vett 900k-ért). Legyen áram, csinálhatsz egy konténerházat, ez a legolcsóbb (4 konténer kb 2 milka, kicsit szűkös, de fedél van a fejed felett). Végül is relatíve nem kerül olyan sokba, egy család ház árából már megoldató, aztán persze majd bővíthetsz.
2011. okt. 16. 20:52
 9/14 anonim ***** válasza:

Vegre vlki aki nem csak szajal hogy a vagohid rossz, hanem tez is ellene vlmit.

Am ha komolyan gondolnad ne sajat teruletben gondolkozz, hanem egy viszonylag nagy feroszamu istallo kell ami melle egy megnagyobb legelo parosul ami hogy ugymondjam korlatlan, mint pl egy falu hatarvideke.

2011. okt. 16. 20:55
 10/14 anonim ***** válasza:
Amugy meg ezel nem oldanal meg semmit, mert az idos allatok helyet amit te mondjuk megmentenel atveszik a fiatalabbak ugyanis az emberek lohusigenye nem marad kielegitettlen. Ahoz hogy ne keruljenek vagoba a lovak az kellene hogy senki ne fogyasszon, se o se a kutyaja se semmi lohust. Na de akkor ugye tobb allat pusztulna helyettuk mert az emberek nem maradnak hus nelkul,
2011. okt. 16. 21:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!