Megérné érte harcolni?
Figyelt kérdés
Van egy ló. Eléggé rossz állapotban tartják, szarban áll egész nap és sötétben egy kis helyen pár társával együtt. Egy nagyon tehetséges ló lenne, így egy rakás betegség és az örök sántasag veszélyezteti. Nincs most jelenlegi olyan sok pénzünk lóra de 2 év múlva már helyrejonnenk és el tudnánk tartani. D e ezt a lovat nemsokára elviszik nagyon messzire, és nem tudom alkalmam lesz e hogy lássam. Van még vagy fél évem. 16 éves vagyok, nincs meg állandó kerestem és az iskola most a megfontolásból de nem bírom nézni ahogy ez a lo egyre mélyebbre süllyed. Szerintetek? Megéri?.2013. márc. 11. 10:17
1/8 anonim válasza:
Mit éri meg? Nem értem a kérdést :(
2/8 A kérdező kommentje:
Harcolni a lóért. Győzködni a szüleimet.
2013. márc. 11. 10:25
3/8 anonim válasza:
Persze, hogy megéri, ha csak egy pici kis esélyt is látsz a sikerre. :)
4/8 anonim válasza:
Jah vágom, akkor sem értem a kérdést. Ha látsz rá esélyt, hogy megveszik neked és el is tudod látni, nem kell ott maradnia ahol van, akkor egyértelműen megéri.
Ha pedig jó helyre kerül és te nem vagy még kész rá, akkor magad miatt nem éri meg.
De ha most nincs rá pénzük, mit csinálsz vele két évig? És mi garantálja, hogy két év múlva el tudod tartani, Két év nagyon hosszú idő még benne van két tél... azt pedig nem részletezem, hogy pl. ez a tél milyen nehéz volt takarmány ár szempontjából. Úgy nem éri meg, hogy majd lesz valahogy...
5/8 Valletta válasza:
Én sem értem. Azt írod, hogy leghamarabb két év múlva tudjátok megvenni, szóval akkor mi a kérdés? Ki tudja hol lesz addigra a ló, szóval írd fel a sütését, a tulajdonosával pedig beszélj, hogy ha eladja, adja meg neked a vevő telefonszámát, hátha így sikerül követni, hol lesz a ló később.
6/8 anonim válasza:
Szerintem megéri, fél év alatt talán összejön a pénz, ha mondjuk legalább az árát összeszeded a szüleid lehet, hogy beleegyeznek. Keress valami munkát és add el például a régi játékaidat, könyveidet. Én nagyon szorítok neked!
7/8 Valletta válasza:
Utolsó, a ló ára édeskevés. Én is tudtam volna már több lovat is venni, de a havi költségek, egy rozzant ló felépítése, képzése, a kiegészítők, az állatorvos mind több tízezres tétel. Nem szabad úgy belevágni a vásárlásba, hogy ezekre nincsen egy bőséges keret. Főleg nem egy ilyen lóéba. Én is néztem már végig, ahogy sérültre lovagolnak lovakat (szeretetből!), és meg is tudtam volna venni őket, de egy sérült ló fenntartása rengeteg pénzbe kerül és adott esetben még mindig kétséges, hogy hosszútávon alkalmas lesz-e egyáltalán bármire.
8/8 A kérdező kommentje:
Koszonom a valaszokat. Valetta, meg nem serult. Meg nincsnyirrakja es egy ket hetes vagy heten katranyozassal helyre lehetne hozni. Megprobalok minden lehetsegeset. :)
2013. márc. 11. 12:48
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!