Nem rég volt az első esésem lóról és egyszerűen nem merek visszaülni rá. Amikor leestem rögtön visszaültem de most egyszerűen nem megy. Eleve egy nagyon ilyedős ló ha valaki benyit a lovardába ( bent lovaglunk) rögtön megilyed?
Ijed, hejjesirrás!
Ezzel a lóval ne kísérlezz, komoly baleset lehet a vége. A tied vagy lovardai? Tapasztalt szakembernek kellene kézbevenni és megnevelni, nem neked. Ne ülj rá.
Ha úgy esel le, a keresztcsontod is eltörhet, ha az elmozdul, lebénulhatsz. Meg kellene tanulnod úgy esni, hogy ezt kivédd. Nekem mentős ismerős magyarázta el, kéz-láb törhet, de fejet és gerincet védeni kell.
Nekem kajakkal volt hasonló helyzetem. àprilisban kezdtem el kajakozni, és második alkalommal bele fordultam a vízbe. Soha többé nem bírtam bele ülni, még hóanpokig jártam edzésre, de kb 2x ültem bele a kajakba.
ès ráadásul versenyszerüen úsztam, így azzal sem volt egy aprócska peobléma sem, de egyszerüen a jéghideg vízbe való beesés egy tóban, teljesen lemerevített.
Akkor mondd azt, hogy amíg nem szerzed vissza az önbizalmad, addig ne ültessenek arra lóra. Egy ilyen totál el tudja venni az ember kedvét. Az ijedős lóra meg fel kell készülni lelkileg is, mert neked halálnyugodtnak kell lenned. Ha te azt nézed és attól félsz, hogy mikor ugrik meg valami szartól, addig a lóban is benne lesz ez, mert ráragasztod a félelmed és már csak azért is meg fog ijedni.
Lovagolj más lovakon, míg nem érzed késznek magad ahhoz a lóhoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!