Mi a vélemény az olyan lovaspanziókról, ahol gyakorlatilag csak tereplovaglás van, aki először ül lovon, azt is rögtön terepre viszik?
Balesetveszelyes.
Es, ha panzio, en be nem adnam a lovamat ilyen helyre, mert ha a lovagoltatasban ilyen felelotlenek, akkor minden masban is.
Mersi vagyok .
Már bocsi,nem akarok okoskodni,távol töllem ,de a kérdés nem tíszta.
Hogy hogy : a válalkozó kedvűek nem akarnak megtanúlni lovizni ,csak egy két órát hegyen völgyön ,lóháton .Ez valahogy nem vág össze.
Sztem ,először is el kell különiteni a díjlovaglást ,ahol fontos ,többek ,között ,a tartás,a kinézet,a huha,a lósörényének befonása stb.,mindez a lovaglási tudáson kivül.De van a tereplovizás ,ahol az egyedüli és a legfontosabb feltétel . a lovat minden esetben és minden helyzetben megfogni,nem elejteni,uralni.Sztem a terepezés a lovaglási élvezet csúcsa.Itt nincs sztresz,nincs biró,nincs vetélytárs,nincs igazságtalan biráskodás. Itt csak egy van ,a természetnek az élvezése lóhátrol.
No és a többi lovasnak a társasága.
Van itt egy vélemény,hogy balaesetveszélyes,felelőtlen válalkozás.
Hát én csak azt tom mondani ,hogy ezek a panziók arra szakosodtak ,hogy lovat béreljenek azoknak akik ezt turára igénylik.
Mondom az én esetemet.
Tavaly Mallorcán nyaraltunk.Nosza,teljesűljön régi vágyam,tengerparton lovizni.
Apukámmal ki is szúrtunk egy lovardát,kimentünk,befizettünk.Mondták,válasszunk ki egy lovat és űljünk fel .Mikor vagy öten összegyűltünk,se szó,se beszéd elindúltak velünk,(egy 15 -16 éves spanyol srácvezetett),mentünk bele a nagy semmibe,a fák között,szakadékos utakon fel ,le, ösvényeken ,kiáló gyekereken át.
Senki sem kérdwezte tudunk-e lovizni ,voltunk már terepen ,biztosan ülünk azon a lovon ?
Mindenki a saját felelőségére ment .Fizettünk és loviztunk.
Persze csodálkoztam ,de aztán megmagyarázták ,hogy ha példáúl kibérelsz egy autót ,akkor nem álnak le vizsgáztatni KRESZ-böl mielött oda adják a kocsit. Fizetel és mehetsz.Hogy nincs jogsid,hogy összetöröd az autót? ez már a te bajod,ő csak bérli ,más dolga nincs.Te kell megfontoljad,válalod-e,
Hát gondolom így működnek ezek a panziók is.
Amúgy ,örömteli lovizást kivánok !
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!