Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Mi a vélemény az olyan lovaspa...

Mi a vélemény az olyan lovaspanziókról, ahol gyakorlatilag csak tereplovaglás van, aki először ül lovon, azt is rögtön terepre viszik?

Figyelt kérdés
Ahol a vállalkozó kedvűek nem akarnak megtanulni lovagolni, csak egy-két kellemes órát eltölteni a természetben, hegyen-völgyön, lóháton. Nekem van ilyen tapasztalatom, csak mások véleményére is érdekelne.
2011. szept. 18. 04:47
 1/9 anonim ***** válasza:

Balesetveszelyes.

Es, ha panzio, en be nem adnam a lovamat ilyen helyre, mert ha a lovagoltatasban ilyen felelotlenek, akkor minden masban is.

2011. szept. 18. 05:24
 2/9 anonim ***** válasza:
Szerintem meg lehet tanulni terepen is lovagolni, viszont nem valószínű, hogy a helyes ülést azonnal elsajátítja a lovas, és minél inkább a szárra figyel, annál kevésbé tud az ülésre. A rossz ülés viszont sok problémát okozhat a lónak. (Persze, nem lépés közben, hanem pl. ügetésnél vagy vágtánál.)
2011. szept. 18. 07:14
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Ha a "lovasok" tudatában vannak annak, h ennek köze sincs a lovagláshoz, amit ők művelnek, olyanok a lovak, h totál megbízhaóak, és nem mint lovarda, hanem mint panzió működnek (tehát néhány vendéget kivisznek terepre, de aki nem száll meg ott, az nem járhat) akkor váljék egészségükre. Csak ne úgy legyen meghirdetve mint lvasiskola...
2011. szept. 18. 08:41
 4/9 A kérdező kommentje:
Nem lovasiskolaként van hirdetve, mivel oktatás nincs. A lovak kimondottan terephez és egymáshoz szokottak, már csikó korukban jönnek velünk túrázni. A lovak szépen ballagnak egymás után, de kezdőknél is szokott lenni vágta, hegymászás, patakokon átkelés. Én évekig jártam oda, nagyon ritkán történt baleset, az is csak kisebb esés, ami máshol is előfordul. És szinte mindenkinek óriási élmény volt, akik ráéreztek az ízére, vissza is jártak többször. Személy szerint nekem mindíg is ez volt az álmom, a futószáron és karámban lovaglást nem élveztem, mondjuk nem is az volt a célom hogy megtanuljam a lovaglás minden csínját-bínját. Nem mondhatom hogy tudok lovagolni, hiszen nem igazán vannak meg az alapok, de hihetetlenül élveztem, és akiket vittem, szinte mindenki. Csak azt tudom mondani hogy csodálatos dolog.
2011. szept. 18. 14:12
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Ahol nem hírdetnek oktatás tott nincs is. Ezt tudomásul kell venni!Azt te döntöd el hogy ilyen helyen lóra ülsz-e ! Ezek a lovardák a tereplovaglásra vannak specializálódva, ahova már lovagolni tudók mennek tereplovaglásra! Ha nem tudsz terepen lovagolni, ne a ló hátáról akard a természetet megismerni! A terplovaglás ne vállalkozói kedv alapján működjön, mert abból csak gond lesz!Tudomásul kellene venni, ha nem akarsz megtanulni lovagolni, akkor ne akarj lovon közlekedni!Hogy képzeled azt, hogy lovastudás nélkül terepre menj, akárcsak nézelődni is? Vannak gyalogtúrák is, persze ott gyalogolni kell! Gondolom, az még nem jutott eszedbe sportautót vezess városi forgalomban? Biciklizni sem tudsz úgy, hogy nem tanultál biciklizni. A tereplovaglással foglalkozó lovaspanzió egy teljesen korrekt dolog, mert senkit nem kényszerítenek arra, hogy lóra üljön!Azt végre tudomásul kellene venni, hogy a ló nem komfortos közlekedési eszköz!Az minden esetre látszik, hogy halvány gőzöd sincs a lovaglásról!
2011. dec. 1. 19:54
 6/9 A kérdező kommentje:
Nem akar mindenki profi lovas lenni. Én hobbi lovas vagyok, és hihetetlenül élvezem a tereplovaglásokat, gyerekkorom óta ez volt az álmom. Máig nagyon szép emlékként gondolok vissza erre az időszakra. Nem értem, miért baj ez??
2011. dec. 3. 13:52
 7/9 mersi lady válasza:
45%

Mersi vagyok .

Már bocsi,nem akarok okoskodni,távol töllem ,de a kérdés nem tíszta.

Hogy hogy : a válalkozó kedvűek nem akarnak megtanúlni lovizni ,csak egy két órát hegyen völgyön ,lóháton .Ez valahogy nem vág össze.

Sztem ,először is el kell különiteni a díjlovaglást ,ahol fontos ,többek ,között ,a tartás,a kinézet,a huha,a lósörényének befonása stb.,mindez a lovaglási tudáson kivül.De van a tereplovizás ,ahol az egyedüli és a legfontosabb feltétel . a lovat minden esetben és minden helyzetben megfogni,nem elejteni,uralni.Sztem a terepezés a lovaglási élvezet csúcsa.Itt nincs sztresz,nincs biró,nincs vetélytárs,nincs igazságtalan biráskodás. Itt csak egy van ,a természetnek az élvezése lóhátrol.

No és a többi lovasnak a társasága.

Van itt egy vélemény,hogy balaesetveszélyes,felelőtlen válalkozás.

Hát én csak azt tom mondani ,hogy ezek a panziók arra szakosodtak ,hogy lovat béreljenek azoknak akik ezt turára igénylik.

Mondom az én esetemet.

Tavaly Mallorcán nyaraltunk.Nosza,teljesűljön régi vágyam,tengerparton lovizni.

Apukámmal ki is szúrtunk egy lovardát,kimentünk,befizettünk.Mondták,válasszunk ki egy lovat és űljünk fel .Mikor vagy öten összegyűltünk,se szó,se beszéd elindúltak velünk,(egy 15 -16 éves spanyol srácvezetett),mentünk bele a nagy semmibe,a fák között,szakadékos utakon fel ,le, ösvényeken ,kiáló gyekereken át.

Senki sem kérdwezte tudunk-e lovizni ,voltunk már terepen ,biztosan ülünk azon a lovon ?

Mindenki a saját felelőségére ment .Fizettünk és loviztunk.

Persze csodálkoztam ,de aztán megmagyarázták ,hogy ha példáúl kibérelsz egy autót ,akkor nem álnak le vizsgáztatni KRESZ-böl mielött oda adják a kocsit. Fizetel és mehetsz.Hogy nincs jogsid,hogy összetöröd az autót? ez már a te bajod,ő csak bérli ,más dolga nincs.Te kell megfontoljad,válalod-e,

Hát gondolom így működnek ezek a panziók is.

Amúgy ,örömteli lovizást kivánok !

2012. jún. 21. 09:46
 8/9 A kérdező kommentje:
A félreértések elkerülélse végett írom, hogy 45 éves vagyok, tizenéves koromban kezdtem lovagolni, de hosszú időre abbahagytam. 35 évesen találtam azt a lovas panziót, ahol csak tereplovaglás van. Sajnos már nem járok oda, pedig évekig sok lovat kellett lelovagolnom, nyers csikón is lovagoltam, hegyekben, de életem legszebb időszaka volt, függetlenül attól hogy nem vagyok gyakorlott, főleg profi lovas. Ezt az élményt már senki nem veheti el tőlem, bármi is itt bárkinek a véleménye.
2012. júl. 8. 18:12
 9/9 anonim válasza:
Hol található ez a panzió?
2014. jún. 18. 17:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!