Hogy nyugtassam le? ( lent)
Figyelt kérdés
szóval van egy ló, be van lovagolva, csak az utóbbi időbe nem lovagolták.( nem rég kezdtem foglalkozni vele) ha vezetem, gyönyörűen jön mellettem, mindent szuperül csinál. ha rajta ül valaki, úgy próbálom meg vezetni, kitépi a kezemből a szárat annyira menne. futószáron szintén. kiengedem körre, egyből vágtába megy ki, és alig lehet megállítani. ügetésre jó ha rá tudom venni. egyébként sh arab, tele energiával.2013. jan. 15. 20:30
11/14 anonim válasza:
Wintershunset jól leírta a futószárazást. Én csak annyit tennék hozzá, hogy simán létezik az a kategória az araboknál (tapasztalat) hogy akármilyen jól is van belovagolva, egyszerűen annyira boldog a melótól, hogy az elején nem győz rohangálni. Ezeket a lovakat egyszerűen hagyni kell, hadd tomboljanak picit. Ridegben tartott lónál gyakorlatilag nem lehet, hogy lesérüljön attól, hogy vágtával kezd, mert egész nap mozog, nem tudja úgy lerántani magát, persze normális talajon.
Engedd kiszaladni magát és utána sokkal könnyebb lesz vele bánni.
12/14 A kérdező kommentje:
értem, köszönöm! még annyi lenne a kérdésem, hogy a másik arab, akivel együtt van, ő nyugodtabb, nem rohan annyit, de ő viszont futószárnál mindig befordul, megindul felém, mint aki nekem akar jönni, az utolsó pillanatban pedig kitér előlem. próbálom kint tartani ostorral, de figyelembe se veszi. erről hogy lehetne leszoktatni?
2013. jan. 16. 15:15
13/14 anonim válasza:
Amikor elindul feléd, ellépsz a fara irányába és odacsapsz ostorral, hogy előrefelé induljon meg. Sajnos nem sok más van, ami használ. Fontos, hogy mögé lépj (fara mögé) hogy azt lássa, előre nyitott az út, arra tud megindulni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!