Miért sunyít és harap ha ki akarom kaparni a patáját? És hogyan "nyugtassam" le?
Ha sunyít, harap, akkor szemrebbenés nélkül és azonnal orrba kell vágni. Mielőtt bárki nekem esne, nem eltörni kell az orrát, de kaphat egy pofont nyugodtan őlósága, hiszen semmilyen indok nincs arra, hogy hobbiból harapdossa egy ló a gazdáját. A szelíd módszerek híve vagyok, de ahogy a gyerekemnek is csaptam már a fenekére, ha olyasmit csinált, úgy a ló is kap egyet, ha harap. Csak tudja már, hány kilós.
Patazsírozás: szerintem nézd meg, van-e szüksége a lónak arra, hogy zsírozd. Ha puha belül a patája, főleg a nyír és környéke, akkor semmiképp ne zsírozd, ha kőkemény, akkor lehet. Nem szabad általánosítani, mindig mindent az adott lóra és körülményre kell szabni.
Az én lovam ennél még rosszabb is volt. Első lábait szépen adta, hátsóval viszont rúgott, meg sunyított hozzá. Próbáltuk kedvesen, türelmesen, mert nagyon úgy nézett ki, hogy rossz élménye van.
Aztán barátnőm rájött. Egyszer majdnem felrúgta, erre ő is rúgott. A paci meg fogta, kitette a lábát, és hagyta, hogy felvegye. Ő ezt megcsinálta 3-4 alkalommal, és utána már nem volt semmi gond. Az óta is adja a lábát :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!