Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Tehát akkor ezek szerint el...

Tehát akkor ezek szerint el kellene adnom a lovamat, mert nekem nem való?

Figyelt kérdés

Pár napja olvasgatom itt a lovas részleget, és erősen feltűnt, hogy a legtöbb kérdésre sok profi lovas lekezelően, sőt, nagyképűen reagál, amit nem tudok hova tenni. "Látszik, hogy nem értesz hozzá""Nem való neked ló"

Én hobbilovas vagyok, nem vagyok pro a témában. Ezt tudom magamról, éppen ezért tartom bérben a lovamat (nem, nem apuci pénzén, hanem megdolgozok érte), és ahogy tudom, közben fejlesztem a tudásomat.

Kb. három hónap alatt "tanultam meg" lovagolni még anno, aztán jött egy alkalom, pont volt annyi gyűjtött pénzem, és naiv módon megvettem az első lovamat, aki történetesden egy nyugodt, 4 éves angol telivér csődör volt (a "volt" szót kiemelném).

Azóta (2,5 éve) csak terepeket mentem vele, összeszoktunk, ismerem, tudom kezelni, ő is ismer engem. És nem érzem azt, hogy nekem ennél több kellene, csak jól akarom vele érezni magam minden különösebb csilivili cucc meg karótnyelt tartás és hatalmas lovasöntudat nélkül.

Kvázi azt éreztem a kommentekből, hogy ha nem ismersz minden fajt és nem tudsz minden szakmai dolgot, ergo hobbilovas vagy, akkor neked nem való ló, járkáljál csak a karámban, és örülj a fejednek. Nyilván, ha ráültetnének egy teljesen idegen állatra, nem vinném ki kapásból terepre. De úgy érzem, hogy a saját lovamon... azért igenis lovas vagyok olyan szinten, ami nekem kell a boldogsághoz. Tehát akkor én valami melléktermék vagyok, és nekem nem való ló, mert nem értek általában a lovakhoz? Áhhh. Inkább ne válaszoljatok, csak... privátban.

2013. jan. 6. 18:34
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:

Sajnos nekem is az a tapasztalatom, hogy ide csak akkor merj írni, ha profi vagy. Én inkább már meg sem próbálom, pedig kár, mert lehet hasznos tanácsokat is kapni. Én már felvetettm, hogy talán jobb lenne, ha lenne egy külön lovas kategória a sport témakörben, hiszen az állatok kategóriában nem kell tudni lovagolni ahhoz, hogy meg merjek szólalni.. Megjegyzem, ezen az oldalon leginkább nem szakértők válaszolnak (lásd pl. egészség kategória, mint egy a sok közül.) Itt viszont a gyakorlottak úgy bánnak a kérdezőkkel, mintha ők szarták volna spanyolviaszt (tisztelet a kivételnek!), aki meg nem olyan profi mint ő, az le van nézve, de mélyen..

Szóval, én nekik javasolnám a sport kategóriát. Ott inkább joggal lehetne osztani az észt, bár ezen az oldalon ezt is túlzásnak tartanám.

2013. jan. 8. 20:07
 22/25 anonim ***** válasza:
Köszönöm kérdező, de az még odább van kicsit :D De amint lesz hely - költözünk a közeljövőben - megfelelő szaksegítség pénz és idő rá, nem fogok még 10 évet várni az enciklopédiás tudásra :P Úgy vélem lovat normális állattartó tarthat a SZIE nélkül is azért :D
2013. jan. 8. 22:54
 23/25 anonim ***** válasza:
21-es: Szerintem ott is ugyanolyan hülyék, lószájat tépő, lóhátat széthuppogó, divatlovasok lennénk, mint a lovak kategóriában vagyunk :/ Ez a sport sajnos már csak ilyen. 3 féle embert figyeltem meg eddigi rövid lovas pályafutásom során: apu-anyu divatlovas hercegnőjét (nagyobb kiadásban is, de 12 évesen a jellemző), a "magas lóról beszélek" és nem csak azért mert lovon ülök és "mindenkezdőtökhülye" szaklovas (akinek talán van helyes szakmai tudása, de azt se tudja átadni. Ebből még jobb az "Okoskodom, mert értek hozzá, de valójában nem, ellenben 10 éve utazom a ló hátán!" lovas) és sajnos szörnyen kis rétegben megtalálható normális lovas, aki nem mond hülyeséget és nem is lekezelő a kezdővel.
2013. jan. 8. 22:59
 24/25 anonim ***** válasza:

http://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__lovak__3855382-a-lova..

Nézd meg a linkelt kérdést - egy ok a sokból, amiért a hozzáértő lovasok falnak mennek azoktól, akiknek lovuk van, de agyuk nincs. Nem általánosítás, hisz mint írtam, ismerek elég hobbistát, akik remekül kijönnek a lovukkal és a ló is nagyon jó kezekben van náluk. De sajnos a többség olyan, mint a linkelt kérdésben. :-(

2013. jan. 9. 17:32
 25/25 anonim ***** válasza:
Kisállattartással van tapasztalatom és már akkor sem értettem, hogy miért a neten keresgél nem megbízható válaszokat a gazdi, mikor ott szenved mellette a háziállata. Nem vagyok tapasztalt lótulaj, de addig azért gond nélkül eljutok, hogyha bármi gond van a lóval, akkor állatorvost hívok. Asszem ezzel már jobb lótulaj lennék, mint sokan kis hazánkban. És ők tartanak lovat....
2013. jan. 10. 09:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!