Szerintetek megéri?
Figyelt kérdés
Nos,már jó pár éve lovagolok értek is a lovakhoz.Nagyon szeretnék egy saját lovat és nekem van 1 ötletem hogyan gyűtsek rá!Eladom neten a cuccaim.A szekrényemet is eladom ami egyáltalán nincs hasznomra.Meg a régi ruháim amiket kinőttem meg olyan cipőket amiket megvettünk de 1 hét múlva már nem is kellett mert nagyon nyomta a lábam..szerintetek?2012. szept. 3. 14:58
11/19 anonim válasza:
Maradjunk annyiban, hogy a szüleid fogják neked tartani a lovat. Ha belemennek a dologba. Az lehetséges opció, hogy ha ők ezt vállalják, akkor a lóra magára megpróbálod összeszedni a pénzt. De első körben velük kéne beszélned.
13/19 anonim válasza:
Sajnos ez lassú, és nem biztos, hogy hosszú távon működik :(
Keress olyan kisebb munkát, amit suli mellett is tudsz csinálni, pl. vigyázz ismerősök gyerekeire, persze csak ha elég idős vagy már.
A szekrényért nagyobb összeget kaphatsz, de mindenképpen beszéld meg a szüleiddel!
Nincs azon a helyen esetleg egy olyan ló, akit szívesen megvennél? Ha van, akkor próbálj ki vele egy hónapot úgy, hogy bérbe veszed, de ha nem tetszik, akkor még el tudod dönteni akarod-e vagy sem.
Ha nincs kistestvéred a fölöslegessé vált játékok, ruhák eladása oké, de beszéld meg a szüleiddel!
14/19 A kérdező kommentje:
14 éves vagyok és sajnos ott 600.000.ft alatt nincsen ló és már 290.000. ft-ért találtam iskolalovat ami versenyzett is és nincsen semmilyen betegsége/sérülése.De persze anyuékkal is megbeszélem ez természetes!de már elkezdek gyűjtögetni mert kitudja lehet 1-2 év múlva már lesz elég pénzerm talána ló árának háromnegyedét összegyűjteni onnan meg sima ügy.Ap most váltott állást mert az előzőben havi 50.000.ft volt a maximum kereset itt meg kap 2 hetente 145.000. és mire nekem majd kell a ló addigra havi 2-3 milliót kap amiből az övé kb. 1 milió!tehát addigra remélhetőleg jól fog keresni.
2012. szept. 3. 19:49
15/19 anonim válasza:
Az ötlet jó, hogy eladod a nem használt, kinőtt cuccaid, sokkal jobb, mintha kidobnád őket. De az abból befolyt pénzt költsd másra, mint lóra: egész egyszerűen azért, mert nem ebből a zsebpénznek elmenő összegből fogod fenntartani a lovat. Ebből még egy kutyát se tartasz fent. Az pozitív, hogy úgy állsz hozzá, hogy te akarod a lovat fenntartani, de erre térj vissza inkább felnőtt fejjel: most még gyerek vagy, nem tudod, hogy egy ló pénzügyileg mennyit visz el (ha azt is hiszed, hogy de tudod) - miért is tudnád, hisz nem foglalkozol komolyabban pénzzel. A diákmeló szép ötlet, de: nem kapkodnak a diákok után, mert Dunát lehet rekeszteni velük, annyi van. Másrészt: ha szerencsés vagy kifogsz egy 500 Ft órabéres állást. Ezt suli mellett, tegyük fel, napi 4 órában tudod végezni, és szerintem az is necces, hisz suliba jársz, tanulsz otthon és mellette sportolsz is. Mennyit tudnál így összeszedni? Ha minden igaz a hétvégén tudnál igazán melózni, ami nem sok. Ha nagyon szeretnéd, nyugodtan vállald be a diákmelót - csak a javadra válik, de az így kereset összeget inkább a sportszereidre és egyéb hobbijaidra/bérletedre/tanszereidre költsd (szüleid értékelni fogják) semmint lóra. A pacira inkább hagyd későbbre, akkor érettebb leszel, jobban átlátod a helyzetet és rájössz a dolgok/hobbik reális árára hónapra lebontva.
16/19 anonim válasza:
Amikor ennyi idős voltam, nekem is hasonló terveim voltak. El is kezdtem megvalósítani őket, dolgoztam ezerrel diákmunkán, minden. Aztán egy idő után beláttam, hogy igaza van mindenkinek, és reménytelen a dolog. Ha apukád tényleg 1 millát fog keresni havonta, akkor majd abból vesztek lovat és eltartjátok, de ez az eladogatás meg a diákmunka legfeljebb zsebpénzt hoz, amiből esetleg tudsz venni nyerget vagy más cuccokat a lovadnak.
17/19 Míra.4 válasza:
Megértelek én is nagyon szeretnék egy lovat :))
18/19 anonim válasza:
Hajrá :) szurkolok de nem azért de apud mit dolgozik ha szabad kérdezni mert 50000 ft ról nem fog felugrani 3 év alatt 1 millióra a fizetés azért...
19/19 A kérdező kommentje:
Állást váltott -.-"
2012. szept. 8. 06:52
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!