Mit is jelent ez?
Karámban sérült meg, most teljesen jól van, már másfél éve nem volt az ügetőn, és nem is megy vissza soha.
Jelenleg hobbiló, díjlovas alapokat tanulja és ugrik.
Viszont tényleg semmi tünete nincs.
Mit jelent az, hogy kijött az ina, és lehet még ebből problémánk?
Túl lett terhelve, és az ina ezt nem bírta, úgymond "kifordult". Ez gondot okozhat a későbbi munkában, hiszen a lónak a lába a legfontosabb, ha az nincs rendben akkor semmi sincs rendben...
A "trenírozni" az hogy tréningezni, tehát dolgozni vele, ettől viszont kiújulhat a betegsége.
De hogyhogy így megvetted?
Magától nem megy csak úgy ki az ina, valószínűleg túl lett terhelve, neked meg azt mondtak amit akartak.
Azért elég lightosan kell lovagolni, szóval heti 1 ugró bőven elég, meg 2-3 idomító edzés, a többi legyen pihenő, mert intenzív munka hatására bizony megint kijön, és akkor egy jó időre pihentetni kell.
Hát nem így vettem, vagyis de, de nem tudtam. Most mondták el, hogy lesérült a karámba és azért állt, közben akinél állnia kellett volna jól eladta....
Én most semmit nem látok rajta. Tapogatom, nyomogatom, sem nem melegebb, sem nem lüktet, a patája sem melegebb.... Szóval így semmit sem látok, az sem aki nálam sokkal jobban ért hozzá.
Törvényszerű, hogy kiújul? Mert elég sokat állt, nem a sérülés miatt, hanem mert nem vették meg, de állt bő egy évet...
Köszönöm a válaszokat.
Hát az ügetőn azt mondták, hogy vigyük vissza, kipróbálják, hogy fut most és, hogy van a lába...
Most, hogy sikerült lelassítani... amúgy hobbi ló, csak reméltük, hogy van benne több.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!