Ki a képzettebb,ki ért jobban a lovakhoz? Magyar csikós vagy Amerikai cowboy?
Figyelt kérdés
tegnap 08:49
1/16 BécsiFehér válasza:
A cowboy tehenész, nem lovász. Cow=tehén.
2/16 anonim válasza:
Mindkettőből van jobb és gyengébb. Általánosan véve sem lehet véleményt mondani, mert teljesen más kultúra mindkettő, illetve eleve a módszerek és a célok is eltérnek.
3/16 anonim válasza:
Nem lehet összehasonlítani a kettőt, teljesen más.
4/16 anonim válasza:
A cowboy szarvasmarhákat tart, azért ennyit illene már tudnod angolul.
Hiába nulláztad le az #1 választ.
5/16 anonim válasza:
Igen, marhákat terel, de közben lovakkal is foglalkozik, alapvető "munkaeszköz".
6/16 anonim válasza:
A "cowboy" annyira nem ért a lovakhoz, hogy a kettő közül az egyik lovaglási mód ez alapján lett elnevezve, kialakítva, stb. 😅
7/16 anonim válasza:
Ez olyan kérdés, mint amikor valaki megkérdezi, mi jobb, a csirkepörkölt vagy a dobostorta
8/16 anonim válasza:
Nagyvonalakban, a prérin a cowboy, magyar pusztán a csikós.
Jelentős különbségek lehetnek a cowboy, és cowboy, és a csikós, és a csikós között is.
Sőt, mindezt múlt időbe tenném, amikor még valóban lovon, lóval éltek.
Erről a kérdésről egy régi magyar film jutott eszembe, ami persze erősen romantizáva volt.
Régen láttam, rákerestem, és megtaláltam a YouTube-n.
9/16 BécsiFehér válasza:
A különbség az, hogy a csikós jellemzően ménest felügyel, lovat idomít, a cowboy meg marhacsordát terel, a csikósok be szoktak mutatni látványos lovaglási trükköket, pl. 5 lovat irányítanak egyszerre, ez a cowboy-okra nem annyira jellemző.
10/16 BécsiFehér válasza:
Ezek a legképzettebbek :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!