Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Ez most komoly? (lent)

Ez most komoly? (lent)

Figyelt kérdés

3 éves mént ajánlani kezdő lovasnak????

[link]

2012. aug. 17. 21:13
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Ismerős csődöre olyan ló volt, melyet kenyérre lehetett kenni, nem fedezett, sárló kanca mellett is nyugodtan megállt. 7 éves korára hiába a nevelés, beérett és felvette a csődörös szokásokat.

Amúgy nekem ez a fríz nem tetszik, magas a fara, tehénállása van, az első lábai, pedig hátraállítottak. Ha el akarok adni egy lovat tuti nem ilyen képet teszek fel róla. A másik, hogy most kéne csak kezdeni a belovaglását...

2012. aug. 18. 12:50
 12/16 anonim ***** válasza:
Én x) válaszával nagyban egyet értek. Mindenkinek meg kell vívnia a maga harcát a pacival, kinek kicsiben kinek nagyban, de valamennyire "kipróbálja" lovasát minden ló.Lehet nem az első nap, de biztos lehet benne az új tulaj, hogy próbálkozni fog.Mellesleg egy fríz ennyi idősen belovagolva????Szegény csontozata....nem telivér ez a szerencsétlen.....ráadásul elvették a gyerekkorát :(
2012. aug. 18. 20:08
 13/16 A kérdező kommentje:
Miért ne lenne telivér?
2012. aug. 18. 22:08
 14/16 anonim ***** válasza:

Mert a fríz nem telivér, azért:D Telivérből van angol, meg arab, ha egy ló "fajta tiszta" azt tisztavérűnek szokás hívni.

De ha van mondjuk egy fríz csődid, meg egy fríz kancád, csak akkor lesz tisztavérűnek elkönyvelve a csikó hivatalosan, ha az apja fedezési engedéllyel rendelkezik, és az anyja is hivatalosan tisztavérű, rendelkezik több ősös származási lappal. Ha a ménnek nincs fed.engedélye hiába tisztavérű, akkor a csikó nyakon sütött lesz(tudom a frízt nem sütik, de más lófajtáknál sütnek).

2012. aug. 19. 11:23
 15/16 A kérdező kommentje:
telivéreket hamarabb lehet belovagolni?
2012. aug. 20. 07:56
 16/16 anonim ***** válasza:

Szerintem nem feltétlen. Az hogy a galoppon már két évesen futnak nem túl egészséges, hisz azok a lovak is fejlődésben vannak, és nem hiába van sok galoppról lejött lábproblémás ló.

Van egy ismerős aki hajdanán ott dolgozott, azt mondta úgy törték be ezeket az állatokat, hogy 2 napig nem kaptak sem enni, sem inni, 2 nap után feldobták rá a nyerget, lovast, azt jól meghatották őket. Ez volt akkoriban a nagy belovaglás.

Egyik lovat sem érdemes 3,5-4 éves kora előtt belvagolni, akár telivér akár sem.

2012. aug. 20. 11:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!