Ez most komoly? (lent)
Ismerős csődöre olyan ló volt, melyet kenyérre lehetett kenni, nem fedezett, sárló kanca mellett is nyugodtan megállt. 7 éves korára hiába a nevelés, beérett és felvette a csődörös szokásokat.
Amúgy nekem ez a fríz nem tetszik, magas a fara, tehénállása van, az első lábai, pedig hátraállítottak. Ha el akarok adni egy lovat tuti nem ilyen képet teszek fel róla. A másik, hogy most kéne csak kezdeni a belovaglását...
Mert a fríz nem telivér, azért:D Telivérből van angol, meg arab, ha egy ló "fajta tiszta" azt tisztavérűnek szokás hívni.
De ha van mondjuk egy fríz csődid, meg egy fríz kancád, csak akkor lesz tisztavérűnek elkönyvelve a csikó hivatalosan, ha az apja fedezési engedéllyel rendelkezik, és az anyja is hivatalosan tisztavérű, rendelkezik több ősös származási lappal. Ha a ménnek nincs fed.engedélye hiába tisztavérű, akkor a csikó nyakon sütött lesz(tudom a frízt nem sütik, de más lófajtáknál sütnek).
Szerintem nem feltétlen. Az hogy a galoppon már két évesen futnak nem túl egészséges, hisz azok a lovak is fejlődésben vannak, és nem hiába van sok galoppról lejött lábproblémás ló.
Van egy ismerős aki hajdanán ott dolgozott, azt mondta úgy törték be ezeket az állatokat, hogy 2 napig nem kaptak sem enni, sem inni, 2 nap után feldobták rá a nyerget, lovast, azt jól meghatották őket. Ez volt akkoriban a nagy belovaglás.
Egyik lovat sem érdemes 3,5-4 éves kora előtt belvagolni, akár telivér akár sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!