Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Ez most komoly? (lent)

Ez most komoly? (lent)

Figyelt kérdés

3 éves mént ajánlani kezdő lovasnak????

[link]

2012. aug. 17. 21:13
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
67%

a ló természetétől függ, hogy való-e kezdő lovasnak

én méncsikót vettem 1 évesen, de soha senki nem mondaná meg róla, hogy mén, olyan kezes, könnyen kezelhető nincs vele bajom

2012. aug. 17. 21:17
 2/16 anonim ***** válasza:
71%
így igaz, mének között is vannak kezes bárányok:)
2012. aug. 17. 21:25
 3/16 anonim ***** válasza:
68%
Egyik közeli lovardában is egy fiatal 3-4 éves mén lovon lovagolnak a kezdők.. :)
2012. aug. 17. 21:26
 4/16 A kérdező kommentje:

köszönöm.

.

.

.

...de megváltozhat a viselkedése pár év múlva? úgy értem hogy bevadul, csődörös lesz?

2012. aug. 17. 21:29
 5/16 anonim ***** válasza:
26%

ha így nevelték, akkor nem valószíná

az én lovam 1 éves méncsikó volt, most 10 éves és nem látszik rajta, hogy csődörös lenne

2012. aug. 17. 21:47
 6/16 anonim ***** válasza:
89%
"bevadul" ez aranyos.. hány éve is lovazol?:')
2012. aug. 17. 22:04
 7/16 x) ***** válasza:
82%

Igazából nem mondott akkora hülyeséget a kérdező, egy tapasztalatlan, határozatlan, gyenge kezű 13 éves kislány mellett lehet hogy tényleg "átveszi az uralmat". Ha hagyja hogy a fejére nőjön persze. D ettől függetlenül tényleg vannak mének amik nem úgy vannak kódolva hogy nekik bárkinél is dominánsabbnak kéne lenniük, tényleg kezesbárányok. Nem mondom hogy feltétlenül nevelés kérdése de nyilván szerepet játszik.

Meg persze, hülye lenne nem odaírni hogy egy valóságos angyal a ló, azért a reklám az reklám. Mi egyszer egy arab félvér mént raktunk föl, csodás kis ló volt (meg még most is az csak nem a miénk) csak túl őszintén írtuk a hirdetést és fél év múlva se sikerült eladni. Szóval ha egy hirdetés alatt azt látod hogy "temperamentumos, biztos kezet igényel" akkor nem szívesen veszed meg a lovat...

2012. aug. 17. 23:12
 8/16 anonim ***** válasza:
55%
tévedsz, én ha azt látom, hogy temperamentumos és lovast igényel, akkor arra a lóra lecsapok, de azonnal xd
2012. aug. 18. 01:36
 9/16 anonim ***** válasza:
És az mennyire reális, hogy egy 3 éves ló már bekocsizott /belovagolt. Meg hogy nyeregben kiválóan idomított.Ezt sem hiszem el,még csak most kéne belovaglás alatt állnia. Hazabeszél az ember....
2012. aug. 18. 06:41
 10/16 anonim ***** válasza:

Szerintem valami kupec lehet az illető, elég érdekesen fogalmaz.

Visszatérve a témára a ló "kezességét" nem az határolja meg hogy csődör herélt vagy kanca. Lehet egy csődör is kezes, lehet egy kanca is "kezelhetetlen".... ez a ló jellemétől, neveltetéstől függ.

2012. aug. 18. 08:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!