Elaltatni vagy életben hagyni?
Persze, nagyon is igazad van utolsó. Még lovam sem volt, nemhogy 22 éves. Fogalmam sincs, mennyire fájdalmas lehet a búcsú egy ilyen idős állattól, akit csikó korától kezdve ismersz. Ez a ló jóformán végigkísérte a kérdező apjának az életét. Nekem van egy 7 éves kutyám, belegondolni sem merek, hogy mit tennék hasonló helyzetben. De szerintem megkímélném a további szenvedéstől, és elaltattatnám.
Csak furcsállom, hogy inkább kikötik egy fához, hogy lesz ami lesz. Én a nap minden percét szegény lóval tölteném, és próbálnám visszahozni belé az élni akarást. Vak lovat is lehet lovagolni, és ki tudja, hátha legyőzné a daganatot. Egyes embereknek is sikerül. Tényleg a kérdezőéknek kell látni, hogy mennyire van rosszul a ló. Ha még nem hunyt ki benne az életöröm, akkor esetleg jobb, ha nem altatják, de ha látszik, hogy kínlódik, akkor meg kell keményíteni a szívüket, és kihívni az orvost. Nekem ez a véleményem, de tényleg nem voltam még ilyen helyzetben. Nem tudom, mi lenne a helyes. :(
Nyilván valamilyen szinten igazatok van, hogy el kéne altatni. Én is ezen a véleményen vagyok. Ha az enyém lenne a ló azonnal elaltatnám, nem szenvedtetném. De én nem dönthetek a sorsáról. Ez apa dolga. Ma megmutattam neki amit írtatok. Kicsit elakadt a szava, belegondolt mi is van, úgyhogy most is szerintem ezen gondolkodik, bár nagyon nehéz neki felfognia, hogy szeretett lovát akivel annyi kalandot élt meg és annyi versenyen indultak most el kell altatni. Szidta az orvosokat akik eddig azt mondták, hogy csak egy szimpla megduzzadt nyirokcsomó és, hogy miért nem szóltak róla hamarabb, miért nem vették észre.
Szóval szerintem végül az altatás lesz a sorsa. Köszönöm a válaszokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!