Ti használtok pálcát?
Tudom lótól függ hogy kell vagy nem kell de jó ha ott van.
Nagyot csapot a lóra? Vagy csak épp odalegyintesz?
Megyek lovastáborba és ott képesség szerint fogják kiosztani a lovakat és majd az elkövetkezendő 5 napba lovagolni és ápolni kell.Nem tudom hogy addigra vegyek egy pálcát bár nem tudom hogy milyen lesz a ló.De szerintem a biztonság kedvéért veszek egyet.És ha veszek, milyet?
Én szoktam pálcát használni, mert kell néha, hogy támogassa a csizmát.
Milyen szinten állsz a lovaglással? Ha még az elején vagy, akkor elég egy rövidebb 70 centis pálca is, mert ha nem tökéletes a szárkezelésed, akkor a hosszú pálca első körben inkább zavarni fog, mint segíteni.
Amúgy a hosszú pálcákat nem hiába hívják idomítónak,inkább a segítségeket finomítják vele.
Amúgy a lovinak kell biztosítania a pálcát, valószínűleg szükség is lesz rá, mert az iskolalovakat nagyon gyakran kell támogatni, esetleg fegyelmezni (legalább is nekem ez a tapasztalatom és nem egy helyen lovagoltam már).
Köszönöm a sok kommentet!
Nekem azt írták e-mailba most hogy ezeknél a lovaknál nem kell pálca de azért vihetek a biztonság kedvéért mert állítolag ezekre a lovakra hangokkal lehet hatni.Ezek mondjuk már ilyen jólképzett lovak és bár nincs mitől félni.Anya először nemet mondott a táborra de miután megmutattam a képeket azt mondta hogy majd megbeszéljük és lehet hogy mehetek!:)
köszi a válaszokat :)
ez nem western tábor lesz :D
Köszi a válaszokat!
Rendszeresen lovagolok és elég lusta a ló tehát elhatároztam magam: veszek egyet! Láttam egy tök jó lovas márkájú pálcát 1700ft-ért .:) 2000ft-t kaptam nagymamámtól és arra adta hogy vegyek valami lovasfelszerelést.Azt mondta a nő aki rendezi a tábort hogy ez legyen az utolsó dolog amit be rakaok a táskámba mert nem kell de jó ha kéznél van..:)
Azért érdemes hasnálni, de ha táborba mész akkor adnak...
Én is használok pálcát de leginkább akkor kell amikor "hibernál a ló" :)
azaz nem figyel semire, nembirod irányítani stb. na akkor kell meg pöccinteni a farán. Meg akkor amikor nem akkar sehogyse beindulni, ügetésbe, vágtába, vagy esettleg nem akkar lépésbe indulni. ( de a pálca a végső esett, amikor már a hangjelzésre, a láb jelzésre ( sarkatyúzásra), és csípő mozgásra sem indul.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!