Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Ti használtok pálcát?

Ti használtok pálcát?

Figyelt kérdés

Tudom lótól függ hogy kell vagy nem kell de jó ha ott van.

Nagyot csapot a lóra? Vagy csak épp odalegyintesz?

Megyek lovastáborba és ott képesség szerint fogják kiosztani a lovakat és majd az elkövetkezendő 5 napba lovagolni és ápolni kell.Nem tudom hogy addigra vegyek egy pálcát bár nem tudom hogy milyen lesz a ló.De szerintem a biztonság kedvéért veszek egyet.És ha veszek, milyet?

2012. jún. 5. 15:29
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:

Én szoktam pálcát használni, mert kell néha, hogy támogassa a csizmát.

Milyen szinten állsz a lovaglással? Ha még az elején vagy, akkor elég egy rövidebb 70 centis pálca is, mert ha nem tökéletes a szárkezelésed, akkor a hosszú pálca első körben inkább zavarni fog, mint segíteni.

Amúgy a hosszú pálcákat nem hiába hívják idomítónak,inkább a segítségeket finomítják vele.

Amúgy a lovinak kell biztosítania a pálcát, valószínűleg szükség is lesz rá, mert az iskolalovakat nagyon gyakran kell támogatni, esetleg fegyelmezni (legalább is nekem ez a tapasztalatom és nem egy helyen lovagoltam már).

2012. jún. 5. 20:09
 12/25 anonim ***** válasza:
Én használok pálcát. Hosszút, mert azt jobban szeretem. Ha tehetem, akkor viszont nem csapok rá, de elég makrancos a paci, szóval néha oda kell csapni, de ha tehetem, akkor inkább hang- és csizmasegítséget adok.
2012. jún. 5. 20:28
 13/25 A kérdező kommentje:

Köszönöm a sok kommentet!

Nekem azt írták e-mailba most hogy ezeknél a lovaknál nem kell pálca de azért vihetek a biztonság kedvéért mert állítolag ezekre a lovakra hangokkal lehet hatni.Ezek mondjuk már ilyen jólképzett lovak és bár nincs mitől félni.Anya először nemet mondott a táborra de miután megmutattam a képeket azt mondta hogy majd megbeszéljük és lehet hogy mehetek!:)

2012. jún. 5. 21:34
 14/25 anonim ***** válasza:
Amúgy hova mész táborozni, ha szabad kérdezni? Ha western lovas, oda felesleges pálcát vinni, mert ők nem használnak :D
2012. jún. 5. 22:53
 15/25 anonim ***** válasza:
én munkábqa szoktam galoppon nagyonritkán gyorsmunkára vinni amikor mondják,hogy arra megy de nagyon kicsit adok csak neki csak,hogy észrevegye,hogy mennie kell.de ha hülye lovon ülök akkor cska megmutatom neki,hogy ott a kezembe.:) és inkább lábszárvédőmhöz beteszem a botot.:) vagy farzsebembe.:)
2012. jún. 5. 23:10
 16/25 A kérdező kommentje:

köszi a válaszokat :)

ez nem western tábor lesz :D

2012. jún. 6. 13:28
 17/25 anonim ***** válasza:
Minden lóhoz kell pálca.Nem az a célja,hogy szétverd a lovat.Egyrészt a segítségadás céljából,meg ha lusta a ló,vagy rossz szokásai vannak.Az enyémhez nem kell pálca,mégis nálam van mindig.Ugráshoz ugrópálcát használok,ami rövid.de ha díjlovaglok,akkor hosszút,meg ha pályán.De szerintem hülyeség hogy vegyél egy táborba pálcát.Ott van úgyis,meg az edző ad majd ha úgy látja.Tök felesleges,csak pénzkidobás,főleg ha nem lovagolsz rendszeresen.Amugy ha például makacskodik,akkor odalegyintek neki,ha már azsem segít,akkor csapok.De nem erőset,csak hogy érezze én vagyok a főnök.Remélem segítettem!
2012. jún. 6. 15:40
 18/25 anonim ***** válasza:
Nekem sokáig a polcon hevert a pálca, de most hogy egy másik helyen lovagolok, vissza kellett venni a kezembe, mert ugyanis egy elég lusta lovon lovagolok. (szinte csak pálcára reagál) Egyébként én úgy vagyok vele, hogy mindig elviszem, ha kell kell, ha nem nem. Ha veszel milyet kérdésedre a válaszom: az enyém kb. 70 cm hosszú és daslös.
2012. jún. 7. 19:26
 19/25 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

Rendszeresen lovagolok és elég lusta a ló tehát elhatároztam magam: veszek egyet! Láttam egy tök jó lovas márkájú pálcát 1700ft-ért .:) 2000ft-t kaptam nagymamámtól és arra adta hogy vegyek valami lovasfelszerelést.Azt mondta a nő aki rendezi a tábort hogy ez legyen az utolsó dolog amit be rakaok a táskámba mert nem kell de jó ha kéznél van..:)

2012. jún. 7. 22:31
 20/25 Lacierd válasza:

Azért érdemes hasnálni, de ha táborba mész akkor adnak...

Én is használok pálcát de leginkább akkor kell amikor "hibernál a ló" :)

azaz nem figyel semire, nembirod irányítani stb. na akkor kell meg pöccinteni a farán. Meg akkor amikor nem akkar sehogyse beindulni, ügetésbe, vágtába, vagy esettleg nem akkar lépésbe indulni. ( de a pálca a végső esett, amikor már a hangjelzésre, a láb jelzésre ( sarkatyúzásra), és csípő mozgásra sem indul.)

2012. jún. 9. 11:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!