Ti használtok pálcát?
Tudom lótól függ hogy kell vagy nem kell de jó ha ott van.
Nagyot csapot a lóra? Vagy csak épp odalegyintesz?
Megyek lovastáborba és ott képesség szerint fogják kiosztani a lovakat és majd az elkövetkezendő 5 napba lovagolni és ápolni kell.Nem tudom hogy addigra vegyek egy pálcát bár nem tudom hogy milyen lesz a ló.De szerintem a biztonság kedvéért veszek egyet.És ha veszek, milyet?
Miért kéne venned?
Ha szükséges lenne, nem adnak??
Egyébként én nem szeretek pálcát használni, de oktatóm néha rám erölteti, ugyanis az Ő véleménye hogy inkább pálca, mint hangsegítség, mert nem azzal kell lovagolni.
Hát én meg fordítva gondolom, inkább egy kis hangsegítség mint pálca.
De úgyszoktam csinálni, hogy nálam van a pálca és ha nagyon muszáj akkor csapok oda 1-2-őt, egyébként hallkant cuppogok neki, nagyon aranyos fülel hátra. :)
Én hosszú pálcával szoktam, azt jobbnak találom, de kinek mi.
Szia!
Szerintem vegyél hosszú pálcát.
Attól függ...Hogyha csak lustul a ló,akkor csak legyintsd meg,ha meg hüjül akkor csapj oda neki egyet(ne túl durván,de azért érezze hogy te vagy az úr).
Az én lovamhoz kell a pálca, mindig is ilyen volt és nem is zavarja. Amúgy csak épphogy figyelmezteted vele a lovat, megütni vagy még rosszabb, ütlegelni nem igazán szeretem és fölösleges is. A pálca arra kell (az én lovamnál legalább is) hogy kicsit nyomatékosíts a döntéseden hogy most menni kell.
Amúgy mindig jól jön ha van pálcád mert sose lehet tudni milyen ló kerül alád. Az meg hogy milyen, gyakorlatilag mindegy. Bár a hosszú díjlovagló pálca elég kényelmetlen tud lenni néha. :)
Köszönöm!
Én eddig olyan lovakon lovagoltam amik hallgattak rám és nagyon jó összhangban vagyok velük.Minden kis moccanásomat figyelik ha egy kicsit is meghúzom a kantárt jobbra,úgy megy mint a kis angyal jobbra :D de bár sajnos volt olyan lóval is dolgom aki folyamatosan egyenesen ment ha húztam a szárat jobbra akkor is egyenesen ment..Nála csak az hatott amikor a lovasoktatóm rácsapott a farára de nem olyan nagyot és hallgatott a szóra xd
még eszembe jutott valami XD:
hogyha terepre mentek ki,vagy esetleg páján is lehet hogy kell pálca,akkor én azt szoktam,hogy a csizmámba/lábszárvédőmbe bedugom a pálcát :) és csak akkor veszem elő,ha szükségem van rá :)
Ahova én jártam lovardába ott kötelező volt pálcát fogni. Volt olyan ló akinek elég volt meglegyinteni a látóterébe, de volt olyan akit igenis noszogatni kellett vele. A mottó az volt, azért kell a pálca a kezembe, hogy szokjam.
Azóta máshol vagyok, pálca nem kötelező, nem is nagyon kell, ha mégis akkor improvizálunk egy kicsi aranyos kis gally és kész. Terepen azt meg bárhol lehet találni. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!