A lovat folymatosan kel hajtani csizmával vagy nem? Plusz támaszkodással kapcsolatos kérdés (lent tovább) mindenhol mást tanítottak
Figyelt kérdés
Azt tanultam hogy pl ügetésnél ha leülök akkor hatom a lovat(sarokkal) azt már tudom, hogy elvileg nem sarokkal hanem csizmával kéne?(vagyis vádli szorítással? a mostani edzőm mondja mindig hogy ne hajtsam fojton(bár aza ló elég hajtós)mert elfásul az oldala. Viszont nála azt gyakoroljuk főkép, hogy tudom támaszkodtatnia lovat. Úgy magyarázza hogy a belső szárat könyékből megmozdítom hátrafelé, mozgatom amig nem kezd lenyúlni a fejével, ekkor engedek nekia belső szárral, de a külsőt mindig tartom. Plusz ehhez csizma is kéne tudtommal, mert nem szárral fog a ló támaszkodni. De ő meg nem nagyon enged hajtani mondván ugy hajtsak inkább, hogy a derekamat könnyű ügetésnél toljaem előre és nézzek előre... mindenhol mást tanultam és mindegyik jó lovas volt(versenyző)a régi militarys mostan i díjlovas vélemény?? szóval a lovat csizmával akkor folyamat hajtani kell vagy ne, mert elfásul, de ha nem akkor meg hogy fog támaszkodni ha nem hajtom, ugyanis ez is kéne hozzá..kicsit zavaros2012. ápr. 7. 20:06
1/4 anonim válasza:
A csizmának az a lényeg , hogy mindig zártan kell maradnia,hogy ne sodródjon el a vállán, jöjjön a hátuljával, egy ütemben menjen stb Csak annyira kell hajtani , hogy egy ütemben, tisztán menjen.Ha szépen megy,az adott jármód típusának a megfelelő lendületében, ütemében akkor felesleges hajtani tovább. Nem rugdalni kell folyamatosan mert akkor tényleg eltompul az oldala, hanem csak odazárni a megfelelő csizmát (ez a jármódtól függ, ügetés, vágtánál a külső csizma hajt). Valóban nem a sarkaddal kell hanem a vádlit kell rányomni és a lábszáraddal át kell zártan ölelni a lovat. Ha a sarkad tennéd oda akkor értelem szerűen kifele fordulna a lábfejed ami szabálytalan mert ugye befele kell álljon lenyomott sarokkal. A hajlítást ne könyékből csináld pláne ne hátra felé mert akkor csak a szájszegletét fogod hátra húzni és ettől lesz feszes, mindig a térded felé, lefele, oldalra hajlítsd a lovat , így fog beleengedni. Utána viszont valóban engedni kell a belső szárral, külsőt meg tartani. Ahány edző annyiféle módszer de voltaképpen lehet attól az összes helyes.
2/4 anonim válasza:
Hát igazából hajtani,csizmázni mindig kell v piciket v lotolfügg de pl.: én is nagyon menős lovon lovagoltam annak is kellet azért csizmát adni,hogy rám is figyeljen ne csak a külvilágra../mert ugye ezzel felistudjuk hivni a figyelmét/ persze ha menős akkor csak piciket vagy nem olyan gyakran mint pl egy lassab lonál.. Ami meg a támaszkodást illeti igen azt részben jolmondja de kell hozzá sok csimza..
3/4 anonim válasza:
Nincs jó és rossz, fekete és fehér. Minden ló más, ezért nem is lehet egy általános receptet írni. Az előttem szólókat (főleg az elsőt) még annyival egészíteném ki, hogy próbálkozz: tapasztald ki, hogy a te lovadnál mi a "nyerő recept", mert ami az egyik lónál nyerő, az a másiknál nem feltétlenül az.
A lényeg: csak akkor fog támaszkodni, ha elég élénken megy előre.
4/4 anonim válasza:
Minden ló más, eltérő stílust igényelnek bizonyos lovak de(!)A kérdés a helyes, általános technikára vonatkozik , nem pedig egy adott ló lovaglásával kapcsolatos. Tehát lehet rá egyértelműen válaszolni, nem külön egyedi esetről van szó.
Off: 50% xd, látom ahoz hülyék egyes emberek , hogy leírják a választ , de látom a negatív pontozás azért megy mások válaszára.P
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!