Két kérdés karámmal és barátsággal kapcsolatban?
Első kérdésem az lenne hogy mennyire mély homokban szabad lovagolni? A hátsó udvaromat már eléggé kitaposták a lovak és laza szerkezetű, elég mély és eléggé belecsúszik a lába, hetente 1× 2× lovagolok csak azon a mélyebb homokon,igyekszem nem megterhelni (máskor másfele megyek vele,terep,ismerősök..), befáslizom neki a mellső két lábát hogy ne húzza meg. De nem olyan mély hogy nehezen járjon benne, kb. mint egy tengerpart. Majd lefotózom ha mástnem,nem tudom jobban elmagyarázni.
A másik kérdésem, meg tudom hogy hülyén hangzik de vélemény érdekelne. Szóval a lovam nem követ minden nélkül sehova, sőt, néha ha karámban vagyok vele és ott hagyom,régebben jött utánam a kapuig mostanában meg csak áll és néz utánam. Tök rossz érzés mikor legel és tojik arra hogy ott vagyok,bár néha mikor sétálgat oda jön hozzám megszagolgat, hagyja hogy simogassam, aztán tovább áll.. Sokmindenen keresztül mentünk kezelhetetlen volt. Ma már el megy bárhova terepen, normális pályán is,nem rúg,nem harap,nem sunyít,nem lök fel. Mikor apa hazaér vagy bárki, beszélgetnek az udvaron a füle botját sem mozdítja mered maga elé tovább. De mikor az én hangomat hallja mindig felfigyel,most,hogy 1 nappal tovább maradtam a városban oda is jött. De már egy ideje nem höhög és nem követ,pedig régen elég gyakran ment. Ez tudom buta kérdés,de na, szerintetek szeret? Vagy csak megszokott már? (2 éve vagyunk együtt)
próbálj vele parellizni:) (bizalom és kapcsolatépító )
nézz utána a neten ha nem tudod mi az....
Az én lovam is ilyedős és boldond volt... rúgott, rohant mint egy barom, tépte ki a szárat az ember kezéből,csak úgy bírtam megállítani ha úgy húztam a szárakat hogy majd kiszakadt a helyéről a vállam, érzékeny a mai napig de azt úgy képzeld el hogy elég ha csak gondolsz rá hogy menni szeretnél és már el is indul...de ez jó mert legalább nem kell agyon rúgni hogy megmozduljon :) én pont az ilyen temperamentumosabb lovakat szeretem...... Elkezdtem vele parellizni azóta már 3 év telt el és olyan lett mint egy kezes bárány :) egyedül engem fogad el...mindenki másra sunyít meg csípked, ráfarol az emberekre XD de engem szeret és szőrén is tudom lovagolni kötőfékkel...igaz hogy ijedősnek ijedős..de azért nem csinál olyan cirkuszt hogy leessek róla
hangra megáll és elindul :)
Igen,igazatok van :) Rendesek vagytok , azthittem oltogatós sznobok jönnek majd.
Az én lovam senkit nem bánt, egy emberre sem sunyított még vagy rúgta volna meg (igaz nem is nagyon foglalkozik vele más rajtam kívül,de ha mégis, barátnőm rá merem ültetni stb, semmi gond vele) Szóval ő minden csak egygazdás nem. De azért mégis csak jól esett hogy mikor meghallotta a hangom rögtön felfigyelt és jött, direkt figyeltem hogy másnak a hangjára a füle botját mozdítja-e, de nem.. :)
A homokról:
Sem a túl süppedős, sem a túl kemény nem jó. Én úgy szoktam megállapítani, hogy ami nekik pont jó, abban nekünk már egy picit fárasztó gyalogolni. :) Ha túl süppedős, azon segíthet, ha gyakran locsolod, így legalább por sem lesz. :)
A "barátságról":
Szerintem semmi baj a lovaddal, nem kutya ő, hogy folyton kövessen. Teljesen normálisan viselkedik. :)
Hát nekem már elég fárasztó benne közlekedni! Ő sem megy olyan aktívan mint egy keményebb talajon! :/
A barátsággal kapcsolatban: Hát tudom, hogy nem kutya, csak akkor azt nem értem, másnak miért olyan a lova? Furaa
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!