Futószárazás?! Két kérdés
1, az baj, ha úgy csatolom be a zabla karikába, hogy a karabíner a belsőbe csatolódik? (áthúzom a baloldalról a jobb oldaliba aztán vissza és így csatolom a bal karikába)
2, mennyire baj, ha kötőfékre tettem a futószárat és úgy futtattam meg a lovat?
Az első az nekem nem tűnik túl jó ötletnek. Ha bal kézre futószárazod, akkor bal karika, tarkón átvezet, és a jobba csatolod.
A második az teljesen okés, lemozgatás céljából, és akkor ha elbírsz úgy a lóval.
Mi úgy szoktuk, hogy a belső karikán áthúzzuk a futószárat, és a külső karikába csatoljuk, szóval az állánál átfug a szár. Van, aki átvezeti felül, és a tarkóján is ott a futószár.
Elméletben nem futószárazunk lovat kötőfékkel, mert kidörzsöli, de sokan szokták... Ha nem húz el, normálisan megy, és nincs vele probléma, nem dörzsöli ki a kötőfék, akkor nem akkora baj, a csikókat is szokták, amíg nem kapnak zablát..
Az esőt nem nagyon értem mit mondasz.
A másodikról meg annyi hogy nem szabályos, de az enyém csak kötőfékben megy futószáron szóval megvalósítható.
csikó ... akkor mindenképpen először kötőfékkel kezd! majd ha nyereghez meg kantárhoz szoktatásnál tartasz akkor jöhet azablába csatolós módszer....mielőtt először fel ülsz rá...az előtt kb. 1 héttel kezdd el zablával futószárazni!
Ha kezdettől fogva zablával futószárazol akkor csak széttéped a száját! Ajánlom a csomózott kötőfék használatát!
és ezt a fajta futószárazó módszert:
figyelmedbe ajánlom a "futószárazás módszeresen" bekezdést!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!