Angol telivérről pár kérdés?
militariban van pár ATV, mint aktív versenyző, és nem csak kezdő kategóriában.
Szóval szerintem alkalmas lehet ugrásra :)
A telivérek általában alkalmasak díjugratásra. A lábára minden lónak figyelni kell, ha ugrik, de helyesen bemelegítve, ésszel ugorva, tisztességes felszerelést használva, normális talajon nem lesz baja egyik lónak sem.
Fáslizást felejtsd el, ugráshoz ín-és bokavédőt kell használni. Patkolni nem árt, ha ugrik és olyan patkó kell rá, amelyikbe szükség esetén becsavarható sarok.
alkalmas igen
és minden lónak meg lehet kímélni a lábát ha fáslizod...stb :S
Előző vagyok ( 13:57)
Különben meg a telivérek jó ugrólovak!!! Az arabok azok akik nem valami jók benne!
Mit gondolsz? Miért kereszteznek manapság minden lovat telivérrel, nem csak azért mert gyorsak...hanem azért is mert jól ugranak...
Ha valaki nem hiszi el akkor nézzen meg egy gátversenyt..... -.-
A telivéreknek nemcsak a galopp verseny van !
Létezik gátverseny is ahol ugyanúgy csak telivérek indulnak és akadályokat kell ugraniuk....igaz ezek nem 1,80m magasak, de annak a sportágnak nem is az a célja hogy melyik ugorja a legmagasabbat ..... ha nem tudnának ugrani akkor nem rendeznének nekik ilyen versenyt....úgyhogy aki azt mondja, hogy a telivér nem jó ugróló az vagy nem ért a lovakhoz, vagy egyszerűen csak hülye!
Egész véletlenül találtam egy díjugrató versenyen szereplő telivért is :
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!