Kötőfék kérdés! Mennyiért adnátok el?
Egy időben csináltam parelli kötőféket, és ingyen adtam az ismerőseimnek. Vagyis csak az anyag árát kellett kifizetni (200-300 Ft-ért), de nyilván eladták, mert miért is ne (és 3 lóra nem kell egyszerre 6).
Szóval most megint kértek és ti mennyiért adnátok?
Én azt szoktam csinálni, ha eladok valamit, hogy anyagár az pl. 500 Ft, akkor 600-nel számolom a beszerzés, benzin miatt.
Utána jön az áram (áram kell a munkámhoz). Az pl 20 Ft 1 tárgyra. Időt azt meg 500 Ft-tal számolom óránként. Ha 5 órát melóztam rajta átlagosan akkor az 2500ft. Ezt összeadva 3620 Ft 1 tárgy. + a 1 vagy 2 égetés ami változó mennyire jön ki. Fazekas tárgyak készítéséről van szó.
Minden másnál így csinálnám, ha Pl.: Bőrdíszművel foglalkoznék akkor is hasonlóan számolnám, csak ugye a bőrhöz nem kell annyi áram (csak a világítás) meg nem kell kiégetni.
Remélem tudtam segíteni. Sok sikert!
Természetesen nem akarok meggazdagodni rajta, csak ingyen mégsem csinálnám, főleg, ha ő még drágábban adná el.
(Egyik válaszoló kért képet, küldtem, bár nem tudom miért kell :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!