Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Adható eper a lovaknak jutalom...

Adható eper a lovaknak jutalomfalat gyanánt?

Figyelt kérdés
Melyek a lovak által leginkább kedvelt gyümölcsök? (igen, za almán kívül...) Na és a zöldségek? De főleg az eper adható?
2012. márc. 21. 21:03
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
A semmi másban pedig félreértetted!!! Mert én CSAKIS az eperre gondoltam, hogysemmi más!! Mellesleg nem menteni próbálom magam! Egyáltalán! Csak tudod már 23 éve lovakkal vagyok körülvéve! Elsõ lovamat 9éves koromban kaptam, egy fjordot kaptam, azóta sajnos elpusztult :(. Valami szervi betegsége volt. Mellesleg sajnálom, amit írtam a kérdezõnek, s egyaránt neked!:)) Béke? Bocsi a hülyeségekért! :) amúgy a lovaim Egyszerũen imádják a salátát! De a tököt nem annyira szeretik :D Mindig utána "fennhordják" a szájukat! :D Milyen lovaitok vannak? A retekrõl meg életemben nem hallottam , hogy azt is lehet adni a lovaknak! :) Nekem mindig azt mondták, hogy : az erõs neki!" Hát jól van.. Én meg csak néztem.. o.O
2012. márc. 23. 18:37
 12/24 A kérdező kommentje:
tizenhat lóval fogok dolgozni hétvégétől. a jutalomfalat-dolgot úgy értettem, hogy milyen őlusz tápanyagokat kaphatnak még az almán, répán, zabon és lenmagon kívül. (széna, ugye... de az anyaszéna még nincs levágva, a tavalyi már öregecske). eper ötlet volt. hátha szeretik, de úgy tűnik, erre a kérdsre még nem tudok választ találni.
2012. márc. 23. 18:49
 13/24 anonim ***** válasza:
29%
de ha lány ló akkor a jó eres csődörbránert sem veti meg
2012. márc. 23. 19:29
 14/24 anonim ***** válasza:

Semmi baj.:)

Én lovak közé születtem, mindig voltak lovaink, volt olyan időszak mikor 20 lovunk volt.:)

Most lecsökkentettük őket, csak 4 van, egy appaloosa, két magyar hidegvérű és egy belga hidegvérű. Retket még mi sem adtunk nekik igazán, ezért is kérdeztem meg apumat is. Nálunk a görögdinnye megy nagyon.;)

2012. márc. 23. 19:33
 15/24 anonim ***** válasza:
100%

19.29

A te seggedbe sem ártana amilyen hülye vagy...-.-"

2012. márc. 23. 19:34
 16/24 anonim ***** válasza:
Nem értem hogy jön ez az eper.. Miért pont azt akarsz adni a lónak? Alma, répa a legalapvetőbb, legolcsóbb és szeretik a lovak. Nem kell kísérletezgetni, a lovak nem vágynak rá, hogy hetente más gyümölcsöt kapjanak, nem attól lesz kiegyensúlyozott egy ló... ha éppen van nálad egy retek azt is meg fogja enni a ló és lehet ízlik is neki, baja nem lesz tőle, de ez nem azt jelenti, hogy egy vödör retket kell nekik adni minden nap, mint ahogy az almázást sem szabad túlzásba vinni. Vannak mérgező anyagok, bizonyos növények, amelyek a lovaknál kólikát okoznak, de nagy mennyiségben bármi okozhatja. Már elnézést de elég érdekes, hogy 16 lóval fogsz dolgozni és eperrel akarod etetni őket :)
2012. márc. 23. 19:39
 17/24 A kérdező kommentje:
dehogy akarom én eperrel etetni őket :D egész egyszerűen nem tudtam hogy adhatnék-e nekik. a kisbabáknak pl. nem szabad adni, ezért érdekelt :D amúgymeg... van epresünk. hátha nyáron adnék pár szemet :)
2012. márc. 23. 19:48
 18/24 anonim ***** válasza:
Szerintem nem lesz tőle baja...azért a kisbaba és egy fejlett ló emésztése teljesen más...:)
2012. márc. 23. 19:53
 19/24 anonim ***** válasza:
Szerintem a kedvenc akkor is az alma-répa náluk :)
2012. márc. 23. 23:27
 20/24 anonim ***** válasza:
Kérdezõ, akkor adok rendes választ: Adhatod neki az epret, de most már rájöttem, hogy valószínũ azért akarsz neki epret adni, mert az van "közelebb" hozzád? Hogy ha már van epresed akkor inkább azt adsz neki? :D Próbáld neki adni! Csak igaza van az egyik válaszolónak, jutalom gyanánt mindig ( én legalábbis ) Végighúzom a sörényén a kezem, megvakargatom, megpaskolom a nyakát, és lovaglás után adok neki répát, vagy almát :)) Ahová segíteni járok a lovak körül, ott egy ló életében elõször kapott almát! :D Azt sem tudta, hogy mit kell csinálni vele! :D
2012. márc. 24. 07:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!