Mit gondoltok arról, hogy a kutyákat csak az étele (
jutalomfalat ) segítségével lehet csak idomítani?
Nem biztos, hogy az adott kutyát az étel motiválja.
Az én Tacskómat és a Pulimat a kaja még a Német juhász (10 hónapos) le tojja magasról a kaját. Őt a játék motiválja. H avamait ügyesen megcsinált akkor őt játékkal jutalmazom.
Szóval minden kutyánál meg kell találni azt ami motiválja lehet hogy a kaja, lehet hogy a játék vagy stb....
2012. márc. 15. 21:24
Baromság. A kutyát azzal kell motiválni, amivel motiválható. A legtöbb kutya persze kajára dolgozik, de ha a tiéd a simogatásért él-hal, vagy a kedvenc gumicsirkéjéért, akkor őt azzal kell motiválni. A lényeg, hogy meg tudjuk jutalmazni a kutyát, tudjunk neki okot adni az együttműködésre.
2012. márc. 15. 21:25
Az én kutyám a simogatásért, dicséretért csinálja.:)
2012. márc. 15. 21:30
4/25 A kérdező kommentje:
Egy 3 kilós Yorkinak minimális a kaja igénye, nem értem miért ragaszkodnak ehhez a módszerhez, én csak azt hallom hogy más nem használ! Az a gondom vele hogy ha kiviszem a szabadba annyira érdekli minden a környezetébe, hogy abszolút nem figyel rám, nem hallgat ha szólok neki semmi.. és a kutyasuliba erre a módszerük az hogy éheztessem, és ha éhes lesz odajön..
A kutyákat nem idomítják, hanem nevelik.
Ahogy írták, nem mindegyik értékeli az jutalom falatot. Menj máshova, ahol nem az éheztetés az egyetlen út a kutya tanításához.
2012. márc. 15. 21:39
Ez baromság. Egy ilyen kis termetű kutyát nem szabad éheztetni. Legalábbis nem ajánlatos.
Egy kutyát nem biztos, hogy a kaja motivál. Lehet, hogy a játék vagy a simogatás.
(De ahogy látom a kutyasuliban ahova jársz az oktattó nagyon érthet a kutyákhoz!)
2012. márc. 15. 21:39
Tanítás előtt pedig adjál lehetőséget a kutyádnak körbe nézni, szagolgatni egy kis ideig. Annyit csak, hogy ne fáradjon le teljesen.
2012. márc. 15. 21:40
Nem minden kutyát az étel motivál.
Válts kutyasulit!
2012. márc. 15. 21:41
Nos én azt tudnám javasolni neked , hogy keress másik sulit..Nem a kutyára szabják a képzést hanem fordítva , ami nem jó véleményem szerint , gondolom a kiképző(k) megtanult egy fajta kiképzési módszert , aztán azzal próbál boldogulni.
2012. márc. 15. 21:41
Válts sulit. Vagy legyél kemény, és bizonyítsd be nekik, hogy kaja nélkül is megy.
2012. márc. 15. 21:51
Kapcsolódó kérdések: