Mit tesztek, hogy a kutya ne mohón, néha véletlenül fájdalmat okozva vegye el a jutalomfalatot?
Figyelt kérdés
Még fiatal (6 hónapos), étellel nagyon jól motiválható kutyáról van szó. Nem szeretném, hogy a lelkesedése rovására menjen, ahogy az óvatos jutalom-elvételre szoktatnám. Néha, mikor nagyon bepörög, véletlenül odacsíp, olyankor felsikkanok, és kicsit várok, mielőtt folytatjuk a tanulást, de nehezen esik le neki a tantusz :)2012. febr. 20. 19:41
1/7 anonim válasza:
Jó, amit csinálsz, csak így tovább. Azt is megteheted, hogy amíg durvul, addig csak úgy csinálsz, mintha adni akarnál neki, és csak akkor adsz, ha nem mohóskodik. Nem veszed el a kedvét, és ezzel is tanul.
2/7 Akiteki válasza:
Ne az ujjaddal tartsd a falatot, hanem a tenyeredben és úgy add oda. Akkor nem kapja be az ujjad.
3/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a tanácsokat!
Akiteki, pont ma próbáltam így, jó volt (egyszer sikerült valahogy a tenyerembe csípnie), de néha az a jó, ha éppen csak az ujjaimmal tartom, hogy illatozzon. Majd még próbálom tovább :)
2012. febr. 20. 20:01
5/7 anonim válasza:
Én úgy szoktam, hogy ha vadul a kutya, akkor rákoppintok az orrára és elhúzom a falatot, aztán megint felkínálom neki. Ezt általában elég 1-2x eljátszani, amíg elkezd gondolkodni, és óvatosan nyúl a kajáért - eleinte nem azért, mert érti, hogy mit vársz tőle, csak nem tudja, hogy fog-e koppintást kapni, vagy elveheti. Néhány alkalom után aztán le szokott nekik esni, hogy vadulásért koppintás jár és nincs falat, csak akkor kaphatja meg, ha ésszel veszi el.
6/7 anonim válasza:
Én úgy tanítottam meg neki , hogy a tenyerembe raktam a falatot és ökölbe szorítottam a kezemet úgy , hogy a hüvelyk és mutatóujjam között volt egy rés ahol befért a kutya orra.Még ha akarná volna sem tudja erőszakosan elvenni így , ezzel a módszerrel szépen megszokta hogy szépen kell a kaját elvenni.
7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm nektek is! Minden válasz hasznos volt, felpontoztam, remélem, hamarosan nem lesz több durvaság :)
2012. febr. 21. 22:28
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!