Hogyan vezessem a lovat kanyarodásnál?
Figyelt kérdés
az alapokat tudom, a lovagló tanárom azt mondta hogy ha jobbra akarok menni akkor jobb kéz, bal láb.Most akkor a kezemmel húzom a szárát és a lábammal mit csináljak?2012. márc. 19. 07:02
1/4 anonim válasza:
a külső szár tart, vagyis ugyanolyan feszes marad, a belső kezed mozdul a csípőd felé, a külső lábad odanyomod az oldalához, és a belső ülőcsontodat terheled, a felsőtested pedig elfordítod a jó irányba
2/4 anonim válasza:
Merem neked állítani, hogyha megkérdezed az edződ erről, akkor nem fogja leharapni a fejed. Nem értem, hogy a kisgyerekek mér mindíg a neten kérdezgetnek, csak magadat szivatod azzal, hogy nem ott helyben kérsz segítséget. Arról nem is beszélve, hogy akkor fölösleges fizetned az oktatásért, minek, ha amúgy sem az edzőtől akarsz tanulni?!
3/4 anonim válasza:
Azért ez a jobb kéz-bal láb dolog nem ennyire egyszerű... Ha jobbra akarsz kanyarodni, akkor a bal szárat megtartod, a jobb száron picikét mozdítasz, de ha csak úgy odanyomod a bal csizmádat, abból az lesz, hogy beesik a belső vállára a ló. A fordulat mindig úgy történik, hogy a belső lábadat a heveder mellett "leszúrod", mintegy tengelyt adva a fordulatnak, a bal lábad arra kell, hogy csizmádat kissé hátrébb helyezve a farát tudd kontrollálni a lónak.
De szerintem is az lenne a legjobb, ha ott helyben, amikor kapod a feladatot, megkérdeznéd az edződet, pontosan mit és hogyan csinálj. Az több eredményre vezetne.
4/4 A kérdező kommentje:
persze megfogom kérdezni csak akkor elfelejtettem és azóta még nem voltam, köszönöm a válaszokat!
2012. márc. 19. 15:20
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!