Lovat szeretnék venni de nem tudom hogy kell vásárolni?
Szereti a gyerekeket...
Ez mekkora hülyeség! Nekem van egy angol telivér lovam amit lovagolok, 5 éves gyereket rá lehet ültetni. Van egy másik telivér az idegbeteg , egy felnőtt is megszenved vele. Ez nem fajta függő , hogy mit szeret , hanem a természetétől függ.
A kérdésre válaszolva: Kisebb akadályt mindegyik áttud ugrani amelyiknek van legalább 4 lába és tud ügetni , vágtázni. Terep: Ide is jó mindegyik , ha hobbi szinten vagy. Van Magyarországon néhány ló ami megfelel ezeknek a kritériumoknak xd. Az , hogy valaki jól tudjon lovat vásárolni , komoly szakmai tudás kell , amit nem lehet ide leírni, meg kell tapasztalni.
Bár tapasztalatból mondom, hogy ki lehet fogni akár 150 ezerért is hobbilovat, azért ez egyáltalán nem általános. Sőt, olyannak nem is nagyon szokott sikerülni, aki nincs képben folyamatosan a lovakkal kapcsban.
Mindig vannak olyanok, akik hirtelen megszorulnak és áron alul szállnak ki a lovukból, de ezek a lovak általában úgymond "fű alatt" értékesítődnek, tehát szól xy az ismerősének, hogy tudok olcsón egészséges, ilyen meg ilyen lovat... Ezek az olcsó paccok nem fognak felkerülni a lovasok.hu-ra, az szinte tuti.
A másik: amikor odamegy a hozzá nem értő család lovat venni, a rutinos lótulaj/eladó azonnal felméri, mi is a helyzet és alapból magasabb árat kér. Láttam már millió ilyet... Ismerősnél voltam, aki egyébként adja-veszi a lovakat, ebből él (nem a rossz értelemben vett kupec, tényleg tisztességes lovak vannak nála) és jött egy vevőjelölt, megnézte a lovat, ár: 250 ezer. Az illető elment, hogy még nézelődik, megjelent egy család, papa-mama gyerekek, teljes pereputty, lovat akarnak vásárolni a gyereknek, a ló ára: 450 ezer. Meg is vették. :-)))
Amúgy pedig ha a szüleidnek vagyok, eszembe se jutna téged megkérni, hogy keress magadnak lovat, mert abból jó kisülni nem fog. Vannak tanítványaink, akik kaptak lovat, általában úgy, hogy a szülők és én vagy tesóm elmentünk, megnéztük, kipróbáltuk, stb. Aztán a szülők a mi tanácsaink illetve az állatorvos javaslatai alapján megvették a lovat, ha úgy gondolták. Nem a gyereket kell odacipelni, ő csak beleszeret, de érdemben nem tud mondani semmit a lóval kapcsban. Ha a szülők sem értenek hozzá, akkor kerestessenek szakemberrel lovat, téged meg hagyjanak ki belőle, mert abból nem fog kisülni semmi jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!