Lovat szeretnék venni de nem tudom hogy kell vásárolni?
Kérd meg azt az ismerőst hogy keressen neked!
Ő tudja hogy mi a számodra ideális.. és még mindig ne fajtát keress. ;)
felelösségteljes szüleid lehetnek ha egy 11 évesre bizzák a loválasztást. még jo hogy tanitják is ezeket a dolgokat, söt egyetemeken is, de te mondjuk biztos jobban értesz hozzá, hogy még be is ugatsz a - khm - felnötteknek :D bár én nem vagyok lovas állattenyésztö mérnökként nem egy lovas orát kellett lehallgatnom, mégsem érzem h értenék hozzá, ugyanis nem lovagolok. de ez tetszik h te bárki másnál okosabbnak érzed magad, bár nyilvánvalo h a szüleidtöl nem az ész volt az amit sikerült örökölni.
már ott elb.sztad a keresgélést szerintem hogy ide irtál nem valami lovas oldalra. itt ugyanis nem fogsz lovat találni, ettöl eléggé komolytalannak tünik a vásárlási szándékod.... tessék elmenni vásárokba, ott vannak lovak. országosan elég sok van, pl kistermelök lapjában megtalálhatoak minden honapra, mikor hol vannak.
és pl egy lovas oldal
itt ár szerint sorba lehet tenni öket. el kell szomoritsalak, a legolcsobb is 290 ezer. plusz azt ugye oda is kell szállitani, ha nem helyben van. sok szerencsét :/
130 ezerért nem fogsz lovat kapni max pónit vagy csikót. A családtagodnak biztos szerencséje volt ezzel az árral, de nem ez a jellemző. Min 200 ezer amivel számolni kell, megsúgom egy tisztavérű haflingi olyan 300 ezer körül van. Mielőtt azzal jönnél, hogy nem értek hozzá, lovam van, lovagolok is és nem ma kezdtem.
De hogy a kérdésedre is válaszoljak:
Korban érdemes fiatal lovat venni olyan 5-6 éveset és jól belovagoltat. Nézzétek meg, hogy rendben legyenek az oltásai, illetve hogy jók legyenek a lábai, ne legyen rommátörve a háta, szája stb.
Mindig ülj fel és próbáld ki a lovat és az edződ is. Írjatok az adásvételről szerződést, a tulaj nyilatkozzon a lova összes betegségéről vagy hibájáról amiről tud.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!