Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Lovat szeretnék venni de nem...

Lovat szeretnék venni de nem tudom hogy kell vásárolni?

Figyelt kérdés
Képességei: hobby,kisebb akadályt átugrani) és terep
2012. márc. 17. 15:27
1 2 3 4
 11/35 A kérdező kommentje:
Elmondom neked hogy a családomban az unoka testvérem kapott 130ezerért egy herélt lovat ami kisbéri félvér volt és semmi hibája.Azóta versenyzik a lóval.Akkor mi is a bajod?
2012. márc. 17. 16:27
 12/35 anonim ***** válasza:
ilyen olcsón max csikót találsz...
2012. márc. 17. 16:28
 13/35 A kérdező kommentje:
Nem hinném.Szerintem te nem sokat tudsz a lovakról és azt se tudod mi mennyibe kerül.
2012. márc. 17. 16:31
 14/35 anonim ***** válasza:
19 éves létemre,a lovasiskolámba volt egy magyar félvér ló én lovagoltam be,egy lovas társam engem kért meg hogy tanítsam be a lovát,rengetegszer ugrattam hobbiból,és mi több a lovas edzőm rengetegszer hívott fel,hogy kezelhetetlen az egyik ló,és kicsit lovagoljam át a kezdőknek...
2012. márc. 17. 16:34
 15/35 anonim ***** válasza:
előző vagyok,mindenfajta temperamentumú lóval dolgoztam már,13 éve lovagolok naponta
2012. márc. 17. 16:34
 16/35 anonim ***** válasza:

Kérd meg azt az ismerőst hogy keressen neked!

Ő tudja hogy mi a számodra ideális.. és még mindig ne fajtát keress. ;)

2012. márc. 17. 16:42
 17/35 anonim ***** válasza:
65%

felelösségteljes szüleid lehetnek ha egy 11 évesre bizzák a loválasztást. még jo hogy tanitják is ezeket a dolgokat, söt egyetemeken is, de te mondjuk biztos jobban értesz hozzá, hogy még be is ugatsz a - khm - felnötteknek :D bár én nem vagyok lovas állattenyésztö mérnökként nem egy lovas orát kellett lehallgatnom, mégsem érzem h értenék hozzá, ugyanis nem lovagolok. de ez tetszik h te bárki másnál okosabbnak érzed magad, bár nyilvánvalo h a szüleidtöl nem az ész volt az amit sikerült örökölni.

már ott elb.sztad a keresgélést szerintem hogy ide irtál nem valami lovas oldalra. itt ugyanis nem fogsz lovat találni, ettöl eléggé komolytalannak tünik a vásárlási szándékod.... tessék elmenni vásárokba, ott vannak lovak. országosan elég sok van, pl kistermelök lapjában megtalálhatoak minden honapra, mikor hol vannak.

és pl egy lovas oldal

[link]

itt ár szerint sorba lehet tenni öket. el kell szomoritsalak, a legolcsobb is 290 ezer. plusz azt ugye oda is kell szállitani, ha nem helyben van. sok szerencsét :/

2012. márc. 17. 16:46
 18/35 anonim ***** válasza:
190-et akartam irni, de ez csak kb. nem néztem meg. viszont sorba tudod tenni ár szerint. viszont létezik egy mondás... olcso husnak hig a leve, tudod.
2012. márc. 17. 16:49
 19/35 anonim ***** válasza:

130 ezerért nem fogsz lovat kapni max pónit vagy csikót. A családtagodnak biztos szerencséje volt ezzel az árral, de nem ez a jellemző. Min 200 ezer amivel számolni kell, megsúgom egy tisztavérű haflingi olyan 300 ezer körül van. Mielőtt azzal jönnél, hogy nem értek hozzá, lovam van, lovagolok is és nem ma kezdtem.

De hogy a kérdésedre is válaszoljak:

Korban érdemes fiatal lovat venni olyan 5-6 éveset és jól belovagoltat. Nézzétek meg, hogy rendben legyenek az oltásai, illetve hogy jók legyenek a lábai, ne legyen rommátörve a háta, szája stb.

Mindig ülj fel és próbáld ki a lovat és az edződ is. Írjatok az adásvételről szerződést, a tulaj nyilatkozzon a lova összes betegségéről vagy hibájáról amiről tud.

2012. márc. 17. 18:14
 20/35 anonim ***** válasza:
kérd meg a szakértő szomszédodat, hogy válasszon neked lovat... már ha való neked. de mint már mondtuk min. 200000 Ftot r kell szánni. és ez nagyon a minimum. és szerintem ne fajta szerint válaszd ki, hanem magát a lovat.
2012. márc. 17. 18:15
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!