ha magyar félvér, akkor a nyakán kell lenni a sütésnek mégpedig a bal oldalon a megye-ahol született- első és utolsó betűje, pl. VM (Veszprém) és az évszám pl. 99 (1999) a jobb oldalon pedig a sorszám pl 128
de ha utána olvasnál:
Itt egy fiktív sütés: bal nyak 00VM sütés éve, megye jobb oldal: 0024 00-származás nélküli, 24-csikó szám
A sütés éve sokszor nem egyezik meg a születési évvel.
Fajta lovakon nyereghelyen bal oldalt, fajta sütés pl shagyanál Sh alatta csikószám 40, jobboldalt évszám 01
De én azt mondtam, hogy ilyen nincsen.
Én is ezt mondtam, hogy nyakon van sütve valószínűleg magyar félvérnek, de nem tudom kivenni mire is lenne pontosan sütve. Sincs olyan, hogy születési dátum, meg hanyadik csikó, meg megye. Ezek nincsenek. Csak fajta!
Fajta sütést nem csinálnak nyakon, ami nyakon van sütve az félvér és kész.
Ismerősöm lova egy furioso-kisbéri mix volt, mindkét szülője tisztavérű volt és nyakon volt sütve megye, évszám csikószám.
Szóval akkor csak félvérre van sütve! :)
De azért jó, hogy nem ez volt a kérdés eleje, de köszönöm, hogy kibogoztuk! :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!