Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Ágaskodás ellen mit lehet tenni?

Ágaskodás ellen mit lehet tenni?

Figyelt kérdés
A lovam szerencsére nem szokott ágaskodni, így a kérdésem csak elméletben szól. Tudom, hogy mikor ágaskodik a ló, nem szabad sem a szárba, sem a nyakába kapaszkodni, mert könnyen hátra lehet így esni. Viszont mi van, ha mikor elkezd ágaskodni, vagy csak így megpróbál, szóval így éppen felemeli az elejét, hogy azzal a lendülettel nem csak előredőlni kicsit, hanem a le is nyomni a nyakát... Ez megakadályozná valamelyest az ágaskodásban?
2012. febr. 4. 21:54
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%
volt 1 ló aki miután kijött az istállóból állandóan ágaskodott.a lovasa 1 vizibombát nyomott szét a fején az ágaskodás pillanatában.soha többet nem csinálta.
2012. febr. 6. 15:43
 12/13 A kérdező kommentje:
Hoppá:D Aranyos megoldás..
2012. febr. 6. 17:59
 13/13 anonim ***** válasza:
én 55kg vagyok van egy ponim azt probálom belovagolni.jol is ment.azonban nemrég elkezdte dobálni az elején ezt szárlehuzással(lerántottam a kantárszárat elöre) megtudtam akadályozni..de ez nem mindig vált be.1x rendessen fel is ágaskodott énmeg nem számitottam rá elöre se döltem és lecsuztam hátulra.ebbe az a veszélyes h felne rugjon közbe..de lábra érkeztem szoval nemvolt gáz.ha a ló elhatározza h ágaskodni fog megis fogja tenni hiába akarod elöre hajtani.......az enyémet oldalba rugod,vagy pálcát használsz megáll és felágaskodik...kantár,és szörén lovaqolom mert nyereg még nincs de majd kitalálok vmit.
2012. jún. 24. 18:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!