Ágaskodás ellen mit lehet tenni?
Nem tudod lenyomni a nyakát. :)
Ahogy írták, erőteljesen előre kell hajtani, vagy a fejét az egyik szárral határozottan oldalra húzni (egész a csizmádig).
Le is csúszdázhatsz a farán :) Hajtani előre, előredőlni, lazára engedni a szárat, és ha teljesen elhatározta, hogy hanyatt vágja magát, akkor tényleg csússz le a farán, mert különben alákerülsz, és az nem jó.
Ez a szár behúzás a csizmához is jó ötlet, de ezzel is el lehet esni. Mondjuk ágaskodásnál ez mindig benne van a pakliban.
Így van, valószínűleg pont a hátsó lábai alá érkeznél. Butaság lenne.
Velem esett már hanyatt ló, egy pillanat alatt történt, szinte csak azt vettem észre, hogy már a földön vagyunk, nem volt idő ilyesmin filozofálni.
Előrehajtani és remélni a legjobbakat. :-))
Az oldalra lefordítással nem feltétlenül érdemes próbálkozni, van olyan ló, amelyik pont ezért fog elfeküdni. Főleg, ha már jó nagyot ágaskodott, onnan könnyen borul. Kis ágaskodásnál megoldás lehet. De igazából az egyetlen valódi segítség az erőteljes előrehajtás.
Az előre hajtás nem feltétlen jön be. Az én lovam is kezdte a hisztit, adtam neki szárat, hajtottam előre, elkezdett tolatni, és felállt két lábra. Bármennyire is hajtom előre, tolat.
De én abban a pillanatban el is engedtem a fejét, lehet nem is fogtam a szárat, térdem szorított. Aztán mikor újra négy lábon volt már össze is szedtem. Azt nem tudom, hogy mikor fogtam megint rövidebb szárat, de úgy jött...
Ezt megcsinálta egyszer, utána pálca is volt nálam, és mikor másodszor is megcsinálta ráhúztam a farára. Nah, az óta nem is próbálkozik. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!