Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Lovakat lehet tanítani klikker...

Lovakat lehet tanítani klikkerrel?

Figyelt kérdés
2012. jan. 14. 18:13
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
0%
Kérdező! Nem rólad van szó, hanem a nagy általánosságról! Nem tudom mióta lovagolsz, és hogy lovagolsz, és igazából nem is érdekel. Ha magadra veszed, az nem az én bajom, de gondolj csak bele! Hangsúlyoznom kell, hogy nem vagyok a módszer ellen, de az igenis hibás elgondolás, hogy ha Prellizek, akkor már mindent tudok, és mindenki más meg egy lókínzó tudatlan vadbarom!
2012. jan. 14. 19:34
 12/18 A kérdező kommentje:
De a klikkernek mi köze a parellihez?
2012. jan. 14. 19:35
 13/18 anonim ***** válasza:
46%
Még mindig semmi köze nincs a klikkernek a parellis módszerhez! Látom, nagyon hírdetni akarod az igédet, de rossz helyen teszed!
2012. jan. 14. 19:41
 14/18 A kérdező kommentje:

Mit akarok hirdetni?? Valaki világosítson már fel :)

Kíváncsi voltam, hogy a lovakat lehet-e klikkerrel tanítani. Erre jött a parellis szöveg, hogy ilyen meg olyan rossz. De én nem parellizek és nem is tervezem. :)

2012. jan. 14. 19:43
 15/18 A kérdező kommentje:
Ja már kezdem érteni! A 4.válaszoló írta Cesar Millant és Monthyt és arra fűzött rá mindenki.
2012. jan. 14. 19:46
 16/18 anonim ***** válasza:
9%
Nem tudom, hogy Ti hogy vagytok vele, én bohóckodásnak tartom ezt az egész klikkeresdit. A kutyáimat otthon képzem, nem rossz kutyák, sőt(!), pedig még életükben nem látták/hallották a klikkert. Szerintem sokkal jobb, ha szóval, hanggal, simogatással dicséred, mindhogy nyomogatsz egy műanyag valamit, ami hangot ad ki. Meg különben is: a lónak minek kéne megtanítani trükköket (pl.: ülés, fekvés, stb...), ha feltétlenül szeretne valaki egy állatot tanítani, akkor ott van a kutya meg a macska. Ez az én véleményem, de nyitott vagyok másra is, ha az értelmes. :)
2012. jan. 15. 09:48
 17/18 A kérdező kommentje:

Nekem nincs se lovam és nem is klikkerezek. A kérdés csak elméleti volt.

Viszont azt olvastam, hogy a hagyományos módszerrel való tanításnál a kutya passzivitásra van ítélve (pl tud 5 parancsszót, ül fekszik, pacso stb és ha állsz előtte csöndben az 5 közül valamelyiket csinálja, várva a dicséretet, jutalmat). Klikkerrel pedig elkezd "kutakodni", hogy mit is szeretnél. Megpróbálja kitalálni, hogy mit akar a gazdi, szóval "kreativitásra" ösztönzi.

2012. jan. 15. 10:28
 18/18 anonim ***** válasza:

Lehet, de ez a kutya értelmétől is függ. A szuka kutyámat baráti körben "5 az 1-ben kutyá"-nak hívjuk, mert:

- Agilityzünk

- Csibészelünk

- Tud szánkót húzni

- Jó nyomkövetésben

- És a vízi apportban sem rossz

A kan kutyám, ő egy öreg harcos, de őt inkább házi/party trükkökre képeztem még kb 3 éve. Nem kevés paracsot tudott akkor, és még most is megcsinálja hosszas győzködés után. :D

2012. jan. 15. 10:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!