Lovakat lehet tanítani klikkerrel?
Mit akarok hirdetni?? Valaki világosítson már fel :)
Kíváncsi voltam, hogy a lovakat lehet-e klikkerrel tanítani. Erre jött a parellis szöveg, hogy ilyen meg olyan rossz. De én nem parellizek és nem is tervezem. :)
Nekem nincs se lovam és nem is klikkerezek. A kérdés csak elméleti volt.
Viszont azt olvastam, hogy a hagyományos módszerrel való tanításnál a kutya passzivitásra van ítélve (pl tud 5 parancsszót, ül fekszik, pacso stb és ha állsz előtte csöndben az 5 közül valamelyiket csinálja, várva a dicséretet, jutalmat). Klikkerrel pedig elkezd "kutakodni", hogy mit is szeretnél. Megpróbálja kitalálni, hogy mit akar a gazdi, szóval "kreativitásra" ösztönzi.
Lehet, de ez a kutya értelmétől is függ. A szuka kutyámat baráti körben "5 az 1-ben kutyá"-nak hívjuk, mert:
- Agilityzünk
- Csibészelünk
- Tud szánkót húzni
- Jó nyomkövetésben
- És a vízi apportban sem rossz
A kan kutyám, ő egy öreg harcos, de őt inkább házi/party trükkökre képeztem még kb 3 éve. Nem kevés paracsot tudott akkor, és még most is megcsinálja hosszas győzködés után. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!