Lovakat lehet tanítani klikkerrel?
Én is úgy gondolom, hogy lehet. Főleg az érintő pálcát megtanítani elsőre és utána már simán menne.
Attól hogy érdekli a klikker meg a parelli (BÁR EZT NEM IS MONDTA!!) attól lehet jó lovas, honnan gondolod válaszoló hogy nem tudja mi az a támaszkodás meg a segítségek...stb
Eszméletlen hülye vagy már bocsi...'-.-
Hééló! Ki mondta, hogy rá akarok ülni a lóra? (Egyébként 8 éve lovagolok)
A klikker trükkök tanítására szolgál. Pl. fektetés, normálisan állás-ra gondoltam, nem arra, hogy felülök a hátára, aztán klikkerezgetek :)
Kezdem azzal, hogy Parelliztem, és voltam már több Pataky Kata kurzuson is, meg másoknál is, habár én inkább a klasszikus stílust, kiképzést tartom előrébb!
Ahogy mondod utolsó! Azért is írtam, hogy ha nem tud valaki helyesen lovagolni, akkor lehúzhatja a parellijét meg a klikkerjét a WC-n! Magyarán külön választottam a Parellit és a lovaglást.
Hogy miért? Mert aki tanításra szorul, az ne tanítson. Mindennek megvan a maga rendje, és ideje! Előbb a lovas tanuljon, és csak utána akarjon tanítani, képezni, még ha csak Parellizni is! Aki normális módon nem képes kialakítani a lóval egy kapcsolatot, az tőlem csak Parellizzen. Lelkünk rajta! De ez csak egy része a dolognak, és ha valaki igazán szívét lelkét beleadja a lovazásba, akkor nem csak a parellizés által való jóóóó kapcsolatra fog törekedni, mert a saját béázásával a ló hátán talán még többet tud ártani a lónak. Senki nem született profinak, és még a legjobban is hibáznak, de óriási hiba lenne azt hinni, hogy a Prelli a megoldás minde létező problémára. A lovaimmal akkor is megvoltam, amikor még nem kapta fel a média így Parellit meg Monty-t, meg a többit. Amúgy sem ők találták ki ezt a módszert, csak a nevüket adták hozzá. "Kitalálták" azt, amit már eddig is létezett, csak lehet feledésbe merült az idő homályában.
Ma 19:26-os
Itt nem a Parellis módszerről van szó, fogd már fel, hanem a klikkeres tanításról! A kettőnek semmi köze egymáshoz! Olvasd már el a kérdést! Klikkerről szól, nem Parelliről! (Az első, illetve a ma 19:13-as válaszoló vagyok.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!