Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Lovakat lehet tanítani klikker...

Lovakat lehet tanítani klikkerrel?

Figyelt kérdés
2012. jan. 14. 18:13
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
Ezen már én is gondolkoztam és szívesen kipróbálnám, egyszer valószínűleg ki is fogom. De szerintem igen. Ha a ceteket lehet (és ott kezdték el), akkor valószínűleg a lovakat is. Talán nehezebb lenne, mint egy kutyát, mert a lovakat, lévén növényevőek, annyira nem biztos, hogy lehet motiválni kajával.
2012. jan. 14. 18:16
 2/18 A kérdező kommentje:

Én is úgy gondolom, hogy lehet. Főleg az érintő pálcát megtanítani elsőre és utána már simán menne.

http://www.youtube.com/watch?v=JEnvicakqWQ

2012. jan. 14. 18:19
 3/18 anonim ***** válasza:
Gyurmával ez a videó! :)
2012. jan. 14. 18:46
 4/18 anonim ***** válasza:
24%
Ami a kutyáknál Caesar Millan, az a lovaknál Parelli vagy Monty, vagyis a természetes lókiképzés, ami nem lókímélőbb, mint a klasszikus módszer-az IGAZI klasszikus módszer! Amúgy a lovat lehet megtanítod vele, de hol vagy Te? Neked is tanulnod kell lovagolni! Ha nem tudod mi az a támaszkodás, rossz az ülésed, a lábtartásod valami rémes, nem tudod a hajlítást, hogy hogyan ugratod be a lovat vágtába, stb. stb. akkor lehúzhatod a Parellidet meg a klikkeredet a WC-n. XD
2012. jan. 14. 18:54
 5/18 anonim ***** válasza:
4%
Fúú kb. amit az utolsó írt..
2012. jan. 14. 19:00
 6/18 anonim ***** válasza:
18%

Attól hogy érdekli a klikker meg a parelli (BÁR EZT NEM IS MONDTA!!) attól lehet jó lovas, honnan gondolod válaszoló hogy nem tudja mi az a támaszkodás meg a segítségek...stb

Eszméletlen hülye vagy már bocsi...'-.-

2012. jan. 14. 19:11
 7/18 anonim ***** válasza:
49%
Itt nem Parelliről volt szó, nem is a helyes ülésről, hanem arról, hogy főleg földről feladatokat meg lehet-e tanítani a lónak a klikkeres képzési formákkal. Ha nem ismered a klikkeres képzést, akkor inkább ne beszélj róla addig, amíg legalább utána nem olvastál. Amúgy bár mind Parelli, mind a klikker a természetes képzési formák közé sorolható, a kettőnek nem sok köze van egymáshoz. A klikker csak tanítás, nem pedig egy lovaglási módszer. Csak feladatok, trükkök megtanítására van.
2012. jan. 14. 19:13
 8/18 A kérdező kommentje:

Hééló! Ki mondta, hogy rá akarok ülni a lóra? (Egyébként 8 éve lovagolok)

A klikker trükkök tanítására szolgál. Pl. fektetés, normálisan állás-ra gondoltam, nem arra, hogy felülök a hátára, aztán klikkerezgetek :)

2012. jan. 14. 19:19
 9/18 anonim ***** válasza:
0%

Kezdem azzal, hogy Parelliztem, és voltam már több Pataky Kata kurzuson is, meg másoknál is, habár én inkább a klasszikus stílust, kiképzést tartom előrébb!

Ahogy mondod utolsó! Azért is írtam, hogy ha nem tud valaki helyesen lovagolni, akkor lehúzhatja a parellijét meg a klikkerjét a WC-n! Magyarán külön választottam a Parellit és a lovaglást.

Hogy miért? Mert aki tanításra szorul, az ne tanítson. Mindennek megvan a maga rendje, és ideje! Előbb a lovas tanuljon, és csak utána akarjon tanítani, képezni, még ha csak Parellizni is! Aki normális módon nem képes kialakítani a lóval egy kapcsolatot, az tőlem csak Parellizzen. Lelkünk rajta! De ez csak egy része a dolognak, és ha valaki igazán szívét lelkét beleadja a lovazásba, akkor nem csak a parellizés által való jóóóó kapcsolatra fog törekedni, mert a saját béázásával a ló hátán talán még többet tud ártani a lónak. Senki nem született profinak, és még a legjobban is hibáznak, de óriási hiba lenne azt hinni, hogy a Prelli a megoldás minde létező problémára. A lovaimmal akkor is megvoltam, amikor még nem kapta fel a média így Parellit meg Monty-t, meg a többit. Amúgy sem ők találták ki ezt a módszert, csak a nevüket adták hozzá. "Kitalálták" azt, amit már eddig is létezett, csak lehet feledésbe merült az idő homályában.

2012. jan. 14. 19:26
 10/18 anonim ***** válasza:

Ma 19:26-os

Itt nem a Parellis módszerről van szó, fogd már fel, hanem a klikkeres tanításról! A kettőnek semmi köze egymáshoz! Olvasd már el a kérdést! Klikkerről szól, nem Parelliről! (Az első, illetve a ma 19:13-as válaszoló vagyok.)

2012. jan. 14. 19:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!