Hogyan lehet klikkerrel kutyát tanítani?
Első lecke: tanuljunk meg gondolkodni. Ilyenkor (véletlenül) eszünkbe juthat, hogy beírjuk a keresőbe a klikker szót. Eredményeképp találunk egy klikker.hu oldalt részletes leírással.
Második lecke: olvassuk is el amit a képernyőn látunk...
"Nekem kölyök beaglem van, elkezdtem tanítani jutalomfalattal, aztán vettem egy klikkert. Klikkerrel sokkal gyorsabban ment, körülbelül 5-10 perc után már le tudtam ültetni. Én ebből a könyvből tanultam meg helyesen használni:
Monika Sinner- Kutyakiképzés klikkerrel
Ez a Fressnapfban körülbelül 1500 forint."
Ez volt a válaszom egy hasonló kérdésre.
Ha a kiskutya jót csinál, és megdícséred (okos, ügyes, jó kutya), a dícséreted sosem hangzik teljesen ugyanúgy, így nem tudja teljesen összekötni például azzal, ha kap utána egy jutalomfalatot. A klikkernek viszont mindig ugyanolyan a hangja,és a kutya megtanulja, hogy ezt a hangot csak megfelelő viselkedés után hallja, és ráadásul jutalomfalatot kap utána.
Szerintem érdemes megpróbálni, és a könyv is jó, amit feljebb írtam.
A válasz írója 88%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 16:36
Azért ideális esetben a klikkert nem behíváshoz használju, hanem tanításhoz, de a sípot pl. ugyanezzel a módszerrel lehet behívásra használni.
Ajánlom még Vámosi-Nagy Nóra Klikk! Ahogy kutyák szeretnek tanulni c. könyvét
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!