Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Mit csináljak, hogy az akadály...

Mit csináljak, hogy az akadályról vágtában jöjjön le?

Figyelt kérdés

Ügetésben megyünk rá az akadályra, de van dobbantó, tehát közvetlenül az akadály előtt vágtaugrásból indul a ló.

Mit tehetnék, hogy mikor leérkezik, akkor ne ügetésbe menjen tovább?

És még annyi, hogy kis x-t és 50 cm-t ugrunk.

2012. jan. 7. 19:25
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:

ammonitenak, és a 8. válaszolónak köszönöm. Erre én is gondoltam már. Sérülést semmiképpen nem akarok.

Gabka, az már jó, ha csak egy vágtaugrást csinál, és nem üget. Egyébként meg okos állat, hiszem, ha kitennénk, vágtába menne tovább. Megcsinálná.

Köszönöm a tanácsod, erre nem voltam kíváncsi. A vágtát csináljuk, és edzés másik részében ugrunk. Igen. Egyedül. Nincs keret szakértőre, és így sem csinálunk semmi olyat, amivel elrontanánk. Látta már a lovarda edzője, azt mondta jó ez. Úgyhogy köszönöm, de nem érdekel a "fogadj szakértőt" jellegű válasz.

Utolsó: enyém még nem tapasztalt, de ugyan ezt megcsinálja. Kiméri magának, 1-2 kivétellel jó helyről is ugrik el, szóval ilyen gond nincs. Jó a feje, a képessége is megvan hozzá.

Csak ez az egy problémám van, amit egyedül, vagy a barátnőmmel kell tudnunk megoldani. Magunknak. Ami menni is fog, csak ötleteket kértem erre a "problémára".

2012. jan. 8. 12:08
 12/12 anonim válasza:
Szerintem is először a vágtát lenne érdemes letisztázni nála, utána lehet majd ugrani, ha mindenképpen szeretnél, akkor esetleg lehet berakni sort 1 vágtákra (3 m) egymástól, amitől lesz egy kis lendülete, csikókat is így szokás szoktatni a távolságokra. Ha az ő helyzetét nézed, úgy kell haladnod a tanításával ahogy a tiéddel haladtak folyamatosan és fokozatosan, vagyis te se ugrottál még mielőtt tudtál volna vágtázni. Amíg nem tud vágtázni, addig semmiképp sem érdemes 50cm fölé emelni az akadályt.
2012. jan. 15. 21:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!