Hogyan legyen stabilabb az ülésem vágtában? Mikkel lehetne javítani?
Figyelt kérdés
Nem tudom rendesen lenyomni a sarkam, ezért pattogok a nyeregben.2011. szept. 24. 22:35
1/9 anonim válasza:
Az, hogy nem tudod lenyomni a sarkad, csak közvetetten gond, hiszen a nyereg legmélyebb pontján kell ülni vágtában, ezt segíti elő a sarok lenyomása is. Meg kell szoknod a ló mozgását vágtában, hogyha ez megvan, akkor mindenre oda fogsz tudni figyelni, a végén pedig természetessé fog válni. Addig is kövesd az edződ utasításait, és ne akarj görcsösen csak egy dologra figyelni, pl hogy le legyen nyomva a sarkad.
2/9 anonim válasza:
Vágtában nem szabad görcsölnöd. Úgy mondják, hogy "kenni" kell a nyerget. Kicsit hátrébb húzódsz, és mélyen beleülsz a nyeregbe. Ahogy a ló mozog, te úgy "kened" magad a nyeregbe. Ahhoz, hogy sikerüljön, nem szabad görcsölnöd. Ha erre már ráérzel, akkor a sarkadat is sikerülni fog lenyomni.
3/9 anonim válasza:
Első hozzászóló:
Azt tanácsoltad, hogy kövesse az edzője utasításait. Ezzel egyetértenék veled, ha nem lenne néhány negatív tapasztalatom. Velem ugyanis az történt, hogy másik lovardába mentem át. Úgy adódott, hogy az edző alig értett valamit a lovagláshoz, és nagyon sok mindent rosszul tanított. Ha rá hallgatom, akkor most bizonyára vagy a kórházban feküdnék, vagy a hullaházban. Bocs az OFF-ért, de úgy éreztem ezt meg kell osztanom mindenkivel, mert már régóta nyomta a pici szívem.
4/9 anonim válasza:
lovagolj kengyel nélkül így mélyebb lesz az ülésed a sarkadat majd egy idö elteltével lefogod tudni nyomni.
5/9 anonim válasza:
Szoríts erősebben a lábaiddal.
(nálam ez megoldotta a pattogás kérdést)
6/9 anonim válasza:
utolsó:
A jól idomított ló erre el fog kezdeni rohanni...
7/9 anonim válasza:
ülj le a nyeregbe, a belső lábad told előre, ne maradjon szabályszerűen a csipőddel egyvonalban. a külső lábad gyorsításkor tedd a heveder mögé, de egyébként azt is előre tolhatod. én így szoktam, és mióta így csinálom kibirom ülni a vágtát, és a sarkam is le tudom nyomni
8/9 anonim válasza:
ja és nincs túlzott ,,hinta,, mozgásom
9/9 anonim válasza:
ha előretologatod a lábad megtöröd az egyensúlyod, és az ülésed is ocsmány lesz. váll-fenék-sarok egy vonal, sok kengyel nélküli munka és sok gyakorlás a titka.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!