Kezdőoldal » Állatok » Lovak » A fríz lovat mire lehet...

A fríz lovat mire lehet használni? Megéri olyat venni?

Figyelt kérdés
A látványos küllemén kívül "megéri" megvenni? A pénz nem gond egy bizonyos összegig. Elsősorban magáért a lóért venném, csak ezen fajtán belül válogatnák. Kicsit feszélyez, hogy egy mutatós divatlónak tartják, amit a gazadag hozzá nemértők vesznek mutogatás céljából. Költségesebb kitartani, mint más fajtát? Mire lehet használni?
2011. dec. 27. 00:16
1 2 3 4 5
 11/43 A kérdező kommentje:
Leírtam hogy nem most akarok venni saját lovat mert még nem megfelelő a tudásom hozzá! Azért előbb kérdezek hogy minél többet megtudjak! Erre jöttök a sznobsággal. Ha már valakinek van rá pénze akkor az mindjárt sznob is meg hozzá nem értő. Még hozzá nem értő vagyok és azért most még nem akarok sajátot. Ha viszont már megtanulok jól lovagolni és eltudok látni egy lovat akkor szeretnék venni egy frízt. Azért frízt mert nekem az az álomló! Szeretem a többit is de ha már egyszer akár 10 év után is sajátom lesz akkor az csakis fríz legyen.
2011. dec. 27. 10:20
 12/43 anonim ***** válasza:
97%

Ha tudsz már hobbi szinten lovagolni, ellátni a lovat, miért ne vehetnél most? Normális helyre kell vinni bértartásba, ahol megtanítanak a többire, és van rendes díjlovas edzés amire mehetsz a lovaddal. Heti 1-2 edzés, és egy év alatt eljuthatsz akár alap versenyekre is. Szerintem nem éri meg halogatni 10 évig, meg egyébként is, hogyan tanulnád meg, ha nincs saját lovad? Bérlovakon zötyögni nem életcél. :)

Persze, ha az edzéseket, és mindent összeszámolsz, mondjuk egy pest környéki normálisabb helyen tartva, összejöhet havi 70-100ezres költség is.

Vidéken se sokkal olcsóbb, sajnos ez egy ilyen sport. El is ihatnánk, vagy költhetnénk cigire. :D

2011. dec. 27. 10:54
 13/43 anonim ***** válasza:

És pontosan mire szánod? Hobbi? Szerintem, ha ilyet veszel, felteszem évek múlva akkor is valami nyugodtat, és kevésbé hisztiset. Végül is ez is csak egy ló. A legtöbbeknek az álom lova és az is marad. Remélem neked megvalósul az álmod.

Nekem spec, egy koszos, csökönyös nóniusz félvér az álomlovam. Érte küzdök most! :)

2011. dec. 27. 10:56
 14/43 anonim ***** válasza:
100%

Már mindenki elmondta a lényeget, de azért rávilágítanék, hogy nem biztos, hogy ha öt év múlva - amikor már lehetőleg jobban benne leszel a lovassportban, és többet tájékozódsz - nem biztos, hogy hobbizni akarsz. Márpedig a fríz, - akármilyen mutatós és intelligens - a sportban nem jeleskedik magas szinten. Mind díjlovaglásban és mind pedig fogathajtásban használnak frízeket, de a magasabb versenyszámokra kihullanak, nem eredményesek.

Mivel te, kedves kérdező alapból úgy tetted fel a kérdésedet, hogy "megéri-e" fríz lovat venni, a személyre szabott válaszom az volna Neked, hogy nem, nem éri meg. Mert ami a fríz, az a küllem. Extra, hogy nagyon intelligensek, tanulékonyak, jófejűek. Az alapvető hiányosságaidra rávilágít az, hogy feltetted azt a kérdést, hogy "költségesebb-e mint más fajta?". Már vagy 100x elmondtuk, hogy lovat elsősorban "célra" és nem fajta szerint választunk, de nyilván nem figyelted ezeket a kérdéseket - sebaj.

A frízeket bemutatókra, cirkuszi mutatványokra, hobbira, terepre, kicsit díjlovaglásra, kicsit fogatra lehet használni, mint bármely más fajtát is. A fríz varázsa legfőképp a küllem, és az érzékenysége, a ragaszkodása.

Azért tartjuk a frízt divatlónak, mert csak azok tudják megvenni, akiknek rengeteg pénze van, viszont sportértéke ennek a lónak nincs, vagyis inkább nem sok.

szóval, gondold át ezt a kérdést majd olyan 5 év múlva, amikor már majd nemcsak képről, meg 1-2 hetes lovastáborból láttál lovat, hanem belejössz, beleedződsz ebbe az egészbe. Most ezt nem lenézésből mondom - gépről nem jön át a hangsúly stb. - hanem azért mert tényleg a lovazásban benn kell lenni ahhoz, hogy az ember tisztán lásson. Minél több időt töltesz lovakkal, annál többet tanulsz, annál jobban kikupálódsz, és akkor másként fogod látni a dolgokat, mint most, kívülről. Kell legyen az embernek rutinja.

2011. dec. 27. 12:00
 15/43 anonim ***** válasza:
83%

Azt írod, hogy mindenképpen és csakis frízt akarsz. Akkor mégis mi az égért kérdezed meg, hogy mire lehet használni???

Ha nagyon bejön neked, gondolom utánanéztél. Ha meg nem, akkor... el tudom képzelni, hogy mennyire komolyan gondolkoztál ezen a témán. És hogy mennyire fontos neked, hogy CSAKIS fríz lovad legyen.

A pénz nem akadály, a pénz nem akadály... ez a kár. Bár lenne, akkor soha nem lenne lovad, és nem rontanád el. Mert így... ha valamiért ennyire odavagy, és ennyit nem tudsz róla, akkor ez halott ügy.

2011. dec. 27. 18:21
 16/43 anonim ***** válasza:
77%

Irigy vagyok? Istenem de jót nevettem. :) Ne haragudj, de nekem nem a pénzről szól az életem, szerencsére van jobb elfoglaltságom. Amúgy frízt akkor sem vennék, ha megtehetném, nekem nem tetszenek, de nem is érdekel mire jók. Amúgy meg google.hu. Biztos megleptelek ezzel a dologgal, hogy létezik.

Látod? Nálad merült fel az irigység, tehát valóban szobkodni jöttél. Jöhet a piros pacsi, és töröld le a könnyeid egy húsz ezressel. Amúgy a lovikban, pont az ilyen kis lányokat nem kedvelik. Tudom, te otthon tartod majd és tenyészted és lovardát nyitsz.... Na szép napot!

2011. dec. 27. 18:46
 17/43 A kérdező kommentje:

"........A pénz nem akadály, a pénz nem akadály... ez a kár. Bár lenne, akkor soha nem lenne lovad, és nem rontanád el. Mert így... ha valamiért ennyire odavagy, és ennyit nem tudsz róla, akkor ez halott ügy......."

Hogy tudnák elrontani olyasvalamit, ami még nincs is? :-P Te talán már az előtt profi lovas voltál hogy lóra ültél? Egyáltalán olvasod amit írtam? Kezdő vagyok!!! Majd ha érteni fogok a lovakhoz akkor szeretnék venni. Honnan tudnám? Nekem ez tetszett meg!

2011. dec. 27. 19:20
 18/43 A kérdező kommentje:

".......Irigy vagyok? Istenem de jót nevettem. :) Ne haragudj, de nekem nem a pénzről szól az életem, szerencsére van jobb elfoglaltságom. Amúgy frízt akkor sem vennék, ha megtehetném, nekem nem tetszenek, de nem is érdekel mire jók. Amúgy meg google.hu. Biztos megleptelek ezzel a dologgal, hogy létezik.

Látod? Nálad merült fel az irigység, tehát valóban szobkodni jöttél. Jöhet a piros pacsi, és töröld le a könnyeid egy húsz ezressel. Amúgy a lovikban, pont az ilyen kis lányokat nem kedvelik. Tudom, te otthon tartod majd és tenyészted és lovardát nyitsz.... Na szép napot! ........"

Teli vagy sztereotípiákkal! A googleről hallottam és remélem te is hallottál a pszichológusokról. Habár az irigységet és az utálatosságot kétlem hogy kitudnák belőled kezelni!

2011. dec. 27. 19:23
 19/43 anonim ***** válasza:
69%

Nem a lovastudásodra gondoltam, hogy hogy lovagolsz.

De állítólag érdekel valami. Ha ennyire lusta vagy utánanézni, ami általában a frízről az első mondat szokott lenni, akkor nem való neked állat. Ehhez nem kezdőnek vagy haladónak kell lenni. Gondolkozni kell. Vagy ha érdekel, utána kell nézni. Vagy megkérni apucit, hogy alkalmazzon neked egy könyvtárost, és tőle megkérdezheted.

Nem hiszem amúgy, hogy bárkiből is az irígység szólna. Akinek ezt írtad, teljesen igaza van abban, amit ír.

És én sem tudom, hogy viselnek el a lovardában, már ha egyáltalán jársz már, és oda jársz, nem pedig lovat és magánoktatót béreltetek.

2011. dec. 27. 19:32
 20/43 anonim ***** válasza:
73%

Minek nekem pszichológus? Igen, tudom kik Ők. Köszi, hogy szóba hoztad.

Amúgy nem értem mit húzod fel magad, arról lehet szó, hogy az igazság, nagyon tud fájni.

Az meg, hogy amit írsz kamu és láthatólag sem anyagilag sem máshogy közöd nincsen az egészhez, sajnálatos lehet, de nem hiszem, hogy az idegrohamodat itt kéne kiélni, bár ha neked jó, meg nyomkodhatod a kis piros kacsókat, hajrá, ha gondold írok még párat, hogy felhúzhasd magad. Ha meg nem lenne igaz, akkor hagytad a volna a véleményem, mondván, hogy: "áh ez hülye", de inkább bizonygatod a hazugságod, mondjuk A Titok szerint, amit hiszel valóra válhat, még akár pénzed is lehet egy frízre, de NEM MA!

2011. dec. 27. 19:35
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!