Melyik lófajta a legmegfelelőbb?
Nem vagyok igazán otthon a lovak terén...
De ha megengedhetsz magadnak egy tiszta vérű Fríz lovat, igazán szerencsés ember vagy... :)
Fontos hogy ha lovat is vennél, előtte mind gyakorlatban mind elméletben jobban el kell mélyedni a témában.
Kérd kis profi lovasok tanácsát.
Kicsit régi a kérdés, de ha még aktuális akkor elmondanám a véleményem.
Fél évnyi lovas tudás édes kevés ahoz, hogy valaki lovat vegyen, a kérdés feltétele óta már kb.2,5 éve lovagolsz, de még ez is nagyon kevés!! Én már 7 éve lovagolok de még mindig nem vettem lovat...és már láttam jópár esetet, amelyben a 3-4 éve lovagló emberke vett lovat , aztán 4 hónap múlva el is adta mert nem bírta kezelni (nem neki való volt)pedig csak egy kicsit temperamentumos volt és menős ennyi volt az egész, de neki nem tetszett hogy kicsit vissza kell fogni.....mind1 kezdő volt az illető és ennyi legyen elég. :) Előbb gondold végig, hogy mennyire vagy tapasztalt, ültél-e már kicsit temperamentumosabb lovon, vagy ijedt már meg aladtad ló úgy isten igazából és fent is maradtál? Elég jól lovagolsz, jársz terepre is? Mert akármilyen nyugodt lovat veszel bizony előfordul hogy az sem fog mindig úgy menni ahogy te szeretnéd. Van egy mondás : "Jó időben, jó lovon mindenki tud lovagolni. De az a hős, aki szar időben (esőben, villámlásban) hülye lóval is elbír." :)
Frízet a helyedben nem vennék, mert egy 2 órás terepre pl. nemigazán mehetsz el vele mert nem bírja....az a ló inkább díszló, a milliomosok kertjébe való.... akik csak bemutatókra hordják őket. Persze használják díjlovaglásra is, ha ilyen lovassportot űzöl akkor jó a fríz is mert mutatós, de egy hosszabb szám után a belét fogja húzni a pályán mert nem egy atléta alkatú fajta....
Azt írtad h olyat szeretnél ami szereti a sebességet :) Akkor a helyedben angol telivért, vagy arabot vennék.... azok szeretnek menni, és ne ijedj meg mert az angol telivérről azt mondják hogy idegbeteg, de ez egy tévhit...vannak nagyon aranyos példányok is. Az idegbetegek a versenylovak és nem a hobbi célra használt angol telivérek . :) Sok sikert, ha azóta lett lovad elmondanád hogy milyen fajta...stb. ? :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!