Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Szerintetek hülyeség lenne?

Szerintetek hülyeség lenne?

Figyelt kérdés

Jövőre szeretnék venni egy csikót (értek hozzá, de van segítségem is!).

És ugye kb.1-1,5 évesre gondoltam amire ugye nem ülünk rá 3 éves koráig. Na most addig amellett hogy nagy területe van mozogni és soha nincs lekötve csak ápoláshoz azon kívül mikor megyek futni vinném magammal. Tudom hogy először idióta lenne és full vágtában akarna menni de egy idő után rájönne hogy úgysem mehet..

Szóval szerintetek hülyeség? :D

Amúgy Boldog Karácsonyt. :)

2011. dec. 25. 17:31
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Első vagyok, ha így belegondolok, max inkább sétálgatnék vele, vagy ráülnék, és terep, de ez felejtős a kora miatt. De nem tudom megmondani miért, de nekem egyáltalán nem jön be az ötlet, valami olyan él a fejemben, hogy megijed, elránt, elesek, megtapos, aztán magában is kárt tesz... Rántott már majdnem el ló, kb kifordult a bokám, meg a kerítésnek sikerült nekidőlni, onnan meg még lendületből visszaállni, de valahogy mindig úgy érzem, hogy lóhátról jobban uralnám a helyzetet... Megpróbálhatod amúgy, de előtte játssz vele sokat, foglalkozz vele sokat, ismerd a reakcióit, bízz benne, ő is benned, ne vakon vágj bele ebbe, és ne is elsőre menj ki a végéig, hanem fokozatosan... A másik, ami nekem elég para lenne, hogy a legtöbb ló terepről hazafelé siet, na most nem tudom, ha pont olyan kedve van, azért egy másfél éves ló is el tud cibálni, ha akar, ami nem lenne azért egy szerencsés eset..
2011. dec. 25. 22:19
 12/18 A kérdező kommentje:

Igen ez baj lehet hogy nagyon megy, de ugye egy idő után megszokná.. esetleg kivinném Dr.Cook féle kantárral.. :)

Ha nyugis paci lesz kipróbálom.. :D De persze csak hamár jól ismerem. :)

2011. dec. 26. 14:04
 13/18 anonim ***** válasza:

Igen, hülyeség lenne.

Látszik "értesz hozzá".

2011. dec. 26. 16:12
 14/18 A kérdező kommentje:

Öhhm bocs utolsó, nem akarok beléd kötni, de sok csikó betanításánál jelen voltam, tudom hogy kell. ;)

Csak most lett divat ez a Parelli és gondoltam kipróbálom és ha a ló és az ember kapcsolata ilyen elmélyült akkor miért ne?!

2011. dec. 26. 19:43
 15/18 anonim ***** válasza:
Én meg fogadok hogy több csikót lovagoltam be mint Te :)) Utolsó voltam.
2011. dec. 26. 20:37
 16/18 anonim ***** válasza:
Utolsó, a kérdező azt mondta, hogy jelen volt, nem, hogy belovagolt. Egyébként attól, hogy te belovagoltál 100 csikót, ő meg 90-et, attól neki is lehet tapasztalata, nem függ attól, hogy több, vagy kevesebb. A futósnak meg pont semmi köze hozzá, mert én meg abban vagyok biztos, hogy kismillió olyan ember él a földön, aki elméletben mindent tud a lovakról, mert annyira érdekli, hogy minden könyvet és cikket elolvas, de még életében nem ült lovon. Szóval ez pont nem ettől függ.
2011. dec. 26. 20:44
 17/18 anonim ***** válasza:
Azt se felejtsétek el, hogy nem mindegy, hogy belovagolt 100 csikót rosszul, vagy 10-et jól.
2011. dec. 26. 21:13
 18/18 A kérdező kommentje:

Nem volt csikó amit tök egyedül lovagoltam be, amúgy is inkább kocsiztunk.

De ma felhívott az egyik volt csikónk tulajdonosa hogy mizu van a csikóval.. Azt mondta hogy első díjakat hoz el vele fogatban a 8 éves kislánya és most kezdett el vele a kis csaj díj ugratni is.. :) Úgyhogy nem lehetünk olyan rosszak :D

2011. dec. 26. 21:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!