Szerintetek is hülyeség (bővebben lent)?
Figyelt kérdés
Egy lónak nem elég, ha az a neve, hogy pl. Villám, Csillag, Dáma, stb.? Miért kellenek ezek a betűk, meg a törzskönyvi számok, meg családnév, itt a link [link] 2011. máj. 29. 10:35
1/13 anonim válasza:
Hogy meg lehessen őket különböztetni.Adatok gyűjteményében nincs minden szóhoz kép.
2/13 anonim válasza:
Aanazt a zért, mert ha valami hivatalosat kell intézni (tenyésztés, verseny, akármi), akkor nem elég annyit tudni, hogy mi a ló "hívóneve", hiszen ugynevet több ló is viseli. Ezért kell egy egyértelmműbb megkülönböztetés. Mint ahogy nekem sem elég, ha besétálok valami hivatalos helyre és azt mondom, hogy én vagyok a szabó béláné, hanem meg kell adnom az adataimat, személyigazolványszám, lakcím, tajszám, mikor mit kérnek éppen, mert csak a nevem alapján nem vagyok beazonosítható.
3/13 A kérdező kommentje:
De miért nem elég, ha megmondjuk a ló gazdájának nevét, istállóját, anyja nevét, apja nevét, stb?
2011. máj. 29. 12:36
4/13 anonim válasza:
Tegyük fel a ló neve Rozi, a ló anyja neve Ragyogó, apja neve meg Maxim, a gazdája neve pedig kis jános vagy nem tudom tök mind1.. Lehet h létezik jópár más lovardában ragyogó nevű ló, vagy rozi nevű ló (ezek elé sűrű nevek..) és de ha belegondolsz nem tudom hány éves vagy én 15 vagyok és íratják velünk a kompetenciás felmérőket ott sem elég a nevünk hanem ráírják a kódunkat is.. Remélem segítettem valamennyit:)
5/13 A kérdező kommentje:
Az rendben van, de ezeket miért nem csak ott használják, ahol kell (pl. verseny jelentkezési lap)?
2011. máj. 29. 16:13
6/13 anonim válasza:
Téged miért zavar, az, hogy egy lónak fajtán belül névi megkülönböztetés van? Ez olyan, mint a te személyi igazolványszámod, vagy az om számod. Hozzád tartozik. Neked nincs vezetékneved? Dehogynincs. Folyton használod? Nem, csak akkor, ha hivatalos ügyet intézel vagy ha bemutatkozol. Ez itt sincs másképp. Ne gondold, hogy a gazdája úgy hívja magához a lovát a puszta közepén, hogy pl: 'Szikrázó I Szirén, gyere ide!' Különben is, van, hogy egy lovat nem is a törzskönyvi neve szerint szólítanak. Vannak beceneveik, azt szokják meg, és úgy szólítják őket. Pl egyik ismerősöm egy régi heréltjét Csibének hívta aztán közben pedig Daniel volt a normális neve.
7/13 anonim válasza:
Szerinte speciel csak ott használják, ahol kell. Hallottál már olyat, hogy a lovardában a lovasok egymás közt ezeket a hosszú neveket mondják? Kizárt. Ők sem hülyék, csak indokolt esetben (pl. ha éppen fontos információt takar a ló teljes neve, amit tovább tartana kerek mondatokban kifejteni) használják ezeket a neveket. Aki a lóval foglalkozik, annak csak Villám. Aki a tulajdonosa, és a dollárjeleket látja benne, az lehet, hogy a hosszú nevét használja, dicsekvésből, vagy csak úgy, mert neki ennyit jelent, de arra meg nem kell odafigyelni.
8/13 A kérdező kommentje:
De akkor legalább külön lenne a lónak ilyen száma, és a neve csak a vezeték meg a keresztnevéből állna, pl O'Bajan Opció.
2011. máj. 30. 14:52
9/13 A kérdező kommentje:
De ez a név azért már furcsa: 53 Shagya XXXIII-1 törzskanca, vagy Formás II-2 Fényes.
2011. máj. 30. 16:43
10/13 A kérdező kommentje:
Meg minek ezek a törzskönyvi nevek? Az állatneveldéken is vannak ugyanolyan nevű állatok. Elég lenne, ha mindegyik lónak lenne egy száma a törzskönyvben, de nem a nevében.
2011. máj. 30. 16:46
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!