Mi ez a hülyeség hogy: a ló a lovasa miatt botlik meg?
CSatlakozok az előttem szólóhoz. Te dolog lefoglalni, de ha iskolaló és aznap ültek rajta 7-8-an akkor már mit vársz?Néha a "bólogatás" is ezért van, mert unja magát.
De akkor is lehet a te hibád ha ott volt valami kis lyuk, vagy bármi, és nem vetted észre.
Azzal egyetértek, hogy a ló, ha unatkozik, figyelmetlen, megbotlik. Előfordul.
Azzal viszont nem értek egyet, hogy ez a kérdező hibája lenne. Gondoljatok bele, hogy egy iskolalónak milyen uncsi lehet az élete. A lovasa azt csinálja rajta, amit az oktató mond, magától nem bonyolítja a feladatokat.
Nálunk is volt ilyen ló, automatán végezte a dolgát, akkor kezdett ügetni, amikor az oktató mondta, nem várta meg, hogy a lovas indítsa. :)
Közben félig lehunyt szemmel bóbiskolt, szájából kilógott még néhány fűszál, és lépten-nyomon hasra akart esni. Egy vágtával mondjuk fel lehetett ébreszteni, de a sima feladatokon unatkozott. Ja, és vágtában is megbotlott egyszer, zúgtam is róla lefelé. :D
Az se tetszik a "lovas társadalomban", hogy mindenki legjobb lovas, és ha a másiknak valami nem úgy megy, akkor beszólnak.
nem lovardai ló,ugróló,igazi versenyló ez és nem hagytam unatkozni,mert szárba szedtem és rendesen mentem vele,forditásokat probáltam vele csinálni de egy kicsit,tényleg kicsit botlott meg.
annyit hozzátennék hogy hetente egyszer viszik ki lovagolni.
Lehet, hogy azért volt a te hibád, mert ha szárra lovagoljuk a lovat, és támaszkodik, akkor ügyelnünk kell arra, hogy ne essen az elejére, hanem egyensúlyban legyen. Meglehet, hogy nagyon az elejére volt esve, mert nem hajtottál eleget csizmával. Ilyen esetben azért botladoznak, mert a súlypontjuk előre kerül, és nem tudják jól korrigálni a lépéseiket, könnyedén botlanak meg. Ezért ha összeszeded, mindig ügyelj rá, hogy sok csizmával lovagolj, és érd el azt, hogy a súlypontja középre kerüljön.
Semmi baj, az én lovam is nem egyszer botlott meg, mert nem volt elég csizmám a hátsó lábait dolgoztatni, és időbe telt, mire rájöttem hogy kell.
De persze vannak olyan esetek, amikor puszta figyelmetlenség az egész, olyankor valóban nem a lovas a hibás. Lehet, hogy te sem voltál hibás, csupán egy ballépése volt. Nem voltunk ott :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!