Nemsokára veszek egy lovat, bértartásban lesz egy lovardában. Megcsinálhatják azt, hogy mikor nem vagyok ott más kivigye a lovam? (lent)
Mivel ezt nem nagyon szeretném...
De hallottam már ilyenről,hogy a lótulajdonos távollétében a lovon gyerekek és felnőttek lovagoltak,a tulajdonos beleegyezése nélkül(nem ebben a lovardában)
Nem, és nem árt a szerződésbe is belefoglalni, hogy az engedélyed nélkül senki nem ülhet a lovadra. Habár ez egyértelműnek kell lennie, mégis biztosabb, ha megíratod. Továbbá nem árt, ha van néhány rendes barátod/barátnőd a lovardában, akik azért szólnak, ha olyasmit látnak, hogy idegenek ülnek a te lovadon. Ne szégyeld megmondani, hogy a te lovad, és csak te ülhetsz rajta. Légy kultúrált, határozott, és beszéld ezt meg a lovarda tulajdonosával, az edzővel, és a lovászokkal is. A mennyiben mégis a füledbe jut, hogy az engedélyed nélkül lovagolják a lovad, akkor élhetsz a jogaiddal. Elég csak egy figyelmeztetés az ügyvédtől, hogy a tulajnak megjöjjön az esze. Vagy másik lovarda.
Mellesleg azért mondom, mert nekem a fedezőménemmel fedeztettek a távollétemben, persze a tudtom és engedélyem nélkül, egyszerű falusi bácsik lovát. Úgy derült ki, hogy a bácsi agyon dicsérte, hogy milyen gyönyörű fekete ménnel fedeztette a kancáját a mi lovardánkban. Csak az a baj, hogy az egyetlen fekete mén az én lovam.... a többit inkább nem részletezném. Amúgy a bácsira nem haragudtam, mivel amúgy is egy nagyon rendes és barátságos bácsi, és annyira boldog volt a csikó végett, hogy nem akartam elrontani az örömét. Az unokája mellesleg a lovardánkba jár lovagolni.
Nagyon durva, ha ilyet megenged magának bárki, de sajnos sokszor láttam már, hogy előfordul.
Mindenképp írásban kell rögzíteni, hogy határozottan megtiltod, hogy más is kivigye a lovadat, így ha mégis megtörténik, komoly problémákat jelenthet a lovardatulajnak, talán jobban meg is gondolja, csináljon-e ilyet.
Az mindenképp jó ötlet, hogy bejelentés nélkül, véletlenszerűen is járj ki a loviba, vagy kérj meg erre egy ismerőst.
Hát ez tényleg gáz,hogy valaki ilyet megcsináljon...
Én is csak azért nem szeretném,hogy más gyerek vagy egy kezdő felnőtt lovagolja,mert nem szeretném ha elrontanák,-valljuk be ,elég könnyű-
Nem mellesleg az én felelősségem ha ledob egy gyereket a ló...
Tényleg jó ötlet ez a véletlenszerű kijárás,ezt fogom tenni,akkor talán nem merik megcsinálni...
Ismerősöm nem nagyon van ebben a lovardában,mivel egy másikba jártam,de az elég messze van,télen ki se tudnék járni a lóhoz.
Én is így jártam. Elvileg nem ülhettek rá, gyakorlatilag nem úgy néz ki a ló.
Megutálta a nyergelést, de én nem okoztam neki rossz élményt. A lovász elszólta magát, hogy igen, ez a ló utálja, ha nyergelik. Meg ilyenek. Egyből jöttünk is el, főleg, hogy nem egy belovagolt lóról van szó.
Ahol most vagyunk, ott ugyan nincs benne a szerződésben, de soha senkinek eszébe sem jutna, szóval jó helyre kerültünk, minden rendben van körülötte :)
Szóval jól nézd meg, mielőtt elviszed a lovardába, és írjátok bele a szerződésbe ezt is. Mert ha meg is történik, legalább perelhetsz, és esetleg mással nem fordul elő, vagy az írott szöveget átgondolva nem merik majd használni.
Na erről beszélek.. Ilyen aljas embereket=/
El fogok menni januárban mielőtt hozzuk a lovat. Megnézem.
Remélem nem fogok ki egy ilyen lovardát,mint amit leírtál=/
Szorítok, hogy jót fogj ki!
Amúgy merrefelé laksz, merre tartanád a pacót?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!