Bértartásban tartó lovasokat érintő kérdés! Hogy jöttök ki a többi lovassal? Ha saját lovad van, hogy viselkedj? Meg akkor már nem lovagolhatsz másik lovat, csak a sajátod?
Az én lovam az ismerősünknél van bértartásba. Van ott még 4 ló. Pár lány jár oda akik mind azt hiszik az első 1-2hét után, hogy mennyire értenek a lovakhoz. Múltkor még engem akartak kioktattnak és jajj-gattak, hogy ezt nem így kell. Aztán kicsit helyre raktam őket, hogy ők még egy hónapja se járnak ki addig életükbe alig voltak lovak közelébe. Én meg már kiskorom óta.
Meg nekem is el vannak zárva a felszereléseim. Nem azért fizetek, hogy más használja azért meg végképp nem , hogy tönkre vágja.
Egyszer még odadtam a futószáramat nekik. Megyek ki másnap, keresem a futószárat. Nincs sehol..
Hát hol találom meg? a legelő közepén. Na mondom itt vége!
Én csak pár embert engedek a lovamra felülni, de azt is akkor ha ott vagyok.
Hát ha tetszik nekik ha nem, én viszem a felelőséget a ló miatt.
16/l
Csak akkor ülhetnek a lovadra, ha azt te megengeded. És nem tarthatnak irígynek, és önzőnek miatta, ha nem engeded, ugyan is a tiéd, azt csinálsz, amit akarsz.
A cuccot is sajátot használj, és ne nagyon add másnak. Nálunk az egyik lovardában mindenkinek 200 ezres nyergei voltak, meg minden, nekem nincs ilyen profi felszerelésem, a kantáromat mégis öt darabban találtam meg, szétpakolva, szétszedve.
Az iskolalovaknak is kell, hogy legyen saját, meg a bérlovaknak is. Meg ugye a nyereg azért kell, hogy a lóhoz is passzoljon, nem teheted rá bármelyik pacira bármelyik nyerget.
Az emberek közti kapcsolatra válaszolni nem tudok. Vagy nagyon sznobok voltak, és nem nagyon akartam ilyen társaságba bekerülni, ahol most vagyok, ott pedig még nem találkoztam velük :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!