Ez nagyon durva?!
http://www.youtube.com/watch?v=KtaUJm4lths&feature=related
mi lett a lóval ?:O túl csúszos volt vagy ti mire tippeltek :$ ?
Úgy láttam,hogy a fogatot először a piros inges hajtotta. Azután le szált és segített,de ahogy a szürke ló elesett magával rántotta a másikat,később le szedték a kocsiról,,csak addigra,gondolom már nagyon meg üthette magát a szürke ,hogy nem tudott felállni.
Hamarabb kellet volna emelő daru vagy mit hívtak az nem látszik a videón.
A baj az,hogy ha már elesett és meg ütötte magát nem lett volna szabad emelő nélkül lábra állítani,hanem i jenkor oldalra fektetni és hívni a tűzoltókat akiknek van erre felszerelésük.
Azt meg hogy így ahogy csinálták még veszélyesebb volt.
a ló alá ponyvát kellet volna tenni és úgy felemelni és nem a szerszámaikkal.
Nekünk van erre az esetre felfújható matrac ami két perc alatt magától felfújódik ezt kell a ló hasa alá tenni és nem zuhan vissza mert a matrac nem engedi.
Ez a speciális matrac nagyon kis helyen elfér amikor össze van hajtogatva.
Kb.. ilyen teknő formájú és ha ki húzod a dugót a lukból akkor felfújódik. [link]
19:39 voltam.
Előző vagyok! ,,Elfelejtettem mondani a matracnak van 4 füle amit 4 embernek kell megfogni ezzel biztosítják,hogy a matrac ne csússzon el vagy a ló ne rúgja el.
Ha lett volna ilyen a fogaton nem zúzta volna össze magát a ló ha már olyan hülye volt aki oda hajtotta.
Láttam próbáltak alá homokot szórni, meg rongyokat tenni, hogy ne csússzon annyira, de az a lecsiszolt kő még úgy is csúszik.
Amúgy erre télen fokozottan oda kell figyelni, mert terepen ismerősék az erdőben mentek valamilyen nagyobb befagyott tócsán (volt vagy -10 fok) és az utolsó ló elesett és alig bírt felállni. A pocsolya szélére kellett húzni, még jó, hogy a waxos kabátok kiterítve ilyen nagyok, azt terítették alá és úgy tudták felállítani.
Na meg én is viszek patakaparót téli lovaglásokra, mert a patkóba rengeteg hó ragad ilyen golyóba és ha átmegyek egy falun az ott letolt havon iszonyatosan csúszik. Ebből már volt majdnem egy esésünk is, szóval inkább kikaparom a ló lábát ilyen helyeken.
Tudom kicsit off, de remélem másnak tanulság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!