Mennyire szokott használni lovaglásnál a gerincvédő?
Figyelt kérdés
ugy értem hogy ha leesel a lóról az megvédi a hátad nem? ilyen élményeket is irjazok lécci:) előre is köszi 14/L2011. nov. 9. 14:15
1/10 anonim válasza:
Jól sejtem, hogy te írtad ki azt a leesős kérdést? Amúgy szerintem sokat ér, megvédi a gerincet rendesen. Főleg ha jó minőségű.
2/10 LadyLee válasza:
Sokat ér - nyilván nem tud kiküszöbölni minden sérülést, de sokmindentől megóv.
3/10 A kérdező kommentje:
rendben köszi a válaszokat:) első: nem irtam ki leesős kérdést :) amugy akkor szerintetek megéri? és mennyiért van általában?
2011. nov. 9. 14:24
4/10 anonim válasza:
Ha a gerincedre esel, akkor sokat.
Ha nincs gerincvédőd akkor nyugodtan eshetsz fejre is.
5/10 anonim válasza:
Repültem már nagyon durvát versenyen lóról, ha nincs rajtam gerincvédő, lehet, hogy csúnyán összetöröm magam. De nagyon sokat fogott rajtam, én azóta esküszöm rá. A nagylovasban az alapmodellt már tizenegynéhányezerért megkapod, persze van drágább is (nem feltétlenül sokkal jobb is). A Decathlonban is szokott lenni.
6/10 anonim válasza:
Vannak a pikkelyesek, és a mellények... A pikkelyes kevesebbet véd, azt csak felveszed mint egy hátizsákot, a hasadnál összetépőzárazod, a mellényt felveszed, mint egy mellényt... Drágák, de megérik, nézhetsz használtan is, valószínűleg még nőni fogsz, de ha egyszer veszel egy méretet, és már nem nősz, szerintem örök élet+1 nap... Nekem mellényem van, nagyon szeretem... Mindenki mondja, hogy nem tudja elképzelni, hogy védőben lovagoljon, mert hogy merev valami, de egyáltalán nem kényelmetlen, testmelegre puhul, mármint felveszi a test formáját, nem egy hordóban ülsz... Nekem már az a zavaró, ha nincs rajtam, pl egy díjlovagló szám alkalmával... Lehet, hogy nem a legszebb, de hasznos... Én estem már úgy, hogy kellett... A gerincvédő is meg tud nyomni, ha úgy ütöd meg a hátad, főleg a pikkelyes, de alapvetően sokat használ, egyaz, hogy tompítja az ütést, a másik, hogy ha pl terepen esel, vagy olyan a pálya, akkor nem mindegy, hogy beleáll egy kő a hátadba, vagy megkarcolja a gerincvédőd... Vagy ha beleesel egy akadályba pl, nem mindegy, hogy a hátadon törik ketté egy rúd (vagy a hátad a rúdon) vagy hát kicsit megütöd a hátad gerincvédőben... Csak ajánlani tudom, főleg, ha így nagyobb biztonságban érzed magad:)
7/10 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat :) igen azért szeretném mert igy biztonságosabban érezném magam. nem akarom azt bevállalni hogy lebénuljak csak mert elbénáztam a lovaglást...
2011. nov. 9. 20:18
8/10 anonim válasza:
egyszer versenyen átdobott a lovam az 1m-es kerítésen...gerincre estem de még jó hogy gerincvédővel így megúsztam viszont elrepedt a bal vállam, fogalmam sincs hogy hogy :D
9/10 anonim válasza:
Én egyszer ugrottam, gerincvédő nélkül, hát, megrepedt a bordám+belső vérzés (enyhe), az ugrásra estem rá...
Vettünk gerincvédőt, Teknős faját, pontossabban nem is gerincvédő, hanem védőmellény. Terepen a ló hegynek föl ágaskodott, hátraesett, (rám) nekem kutya bajom, inkább azért kezdtem bőgni, hogy hogy van a ló xD
15/L
10/10 A kérdező kommentje:
szegény! mindketten. akkor ebből ugy vettem ki hogy van értelme megvenni :) köszi a válaszokt :))
2011. nov. 10. 21:11
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!