Miért mondják mindig, hogy hátra kell dőlni lovaglásnál?
a lónak is ez a jó.
PRÓBÁLD KI
vegyél fel valakit a hátadra, és indulj el előre. nagyjából nem akadályoz a mozgásban, igaz? te vagy a ló, ő a lovas. most a 'lovas' dőljön előre )miközben mész) ---> begyorsulsz, most dőljön hátra ---> lelassulsz. dőljön jobbra ---> jobbra mész, dőljön balra ---> balra mész.
ez a lovaknál is így működik.
kérdés: nem kell annyira hátra dőlni, mert akkor szék ülésed lesz. mikor szokták neked mondani? lehet, hogy észre sem veszed és előre dőlsz, így azt szoktad meg. nem tudom milyen lovon lovagolsz, így az is lehet hogy ezzel azt akarják, hogy 'lassabban menjetek'. persze nem kell nagy dolgokra gondolni, pár centi is mindent megváltoztathat.
más. ha például megbotlik a ló, akkor a szárba kapaszkodik. ha előre vagy dőlve közben, még jobban a földre ránt, de ha hátra vagy dőlve, akkor az még 'jó is'. és ha bakol, vagy valamit csinál tapasztalatom szerint könnyebb kiülni. miközben rodeóztam a lovammal (nem én akartam :D) közben az én edzőm is azt kiabálta, hogy dőlj hátra, dőlj hátra.
szerintem kérdezz meg olyanokat, akik látnak téged lovon ülni, mert így elég nehéz.
remélem azért tudtam valamit segíteni (:
Én nemrég tanultam egy két nagyon jó dolgot, amit eddig egyik edző sem mondott el.
Pl. Sokan mondják, hogyha lassítani akarsz, vagy lassabb jármódba akarsz váltani NEM SZABAD (!!!!!!) hátradőlni, mert átkerülsz a ló súlypontja mögé. Azaz: "gyorsítani akarod a lovat" Persze EGY NAGYON PICIt hátralehet dőlni de ne nagyon.
Most tudom, ez nem ide illek, és kicsit off, de:
Ha pl. menni akarsz hátrafele: akkor végképp nem szabad hátradőlni, mert ismét a ló súlypontja mögé kerülsz. Ha picit előredőlsz, máris könnyebb. Elsőre lehet anyáznak páran, de ez tényleg igaz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!