Miért vesznek lovat?
Figyelt kérdés
A ló manapság már inkább státuszszimbólumnak számít. Aki gazdag, és netalán tetszik neki a ló, az lovat vesz, az mindegy, hogy nem ért hozzá, csak legyen neki. Lovardánkba (elég flancos hely), alig, hogy eljön egy gazdag csemete, azonnal lovat vesznek neki a szülők. Jóformán még egyedül nem is tud lovagolni. Meg azt vettem észre, hogy vannak, akik csak azért vesznek lovat, hogy le ne maradjanak, vagy mert szemet szúr nekik, hogy nekem mindig is voltak lovak otthon. A szakértelem jóformán nulla, de ha kedves akarok lenni, akkor is nagyon kevés. És bizony akkor jön a baj, hogy a ló nem akar jól viselkedni, elszemtelenedik, minden hülyeségre rászokik, a lovasa meg persze, hogy a lovat hibáztatja, meg az edzőt, meg az egész világot. Na meg ha már saját lova van, akkor az automata (önállóan megeteti magát, kipucolja a saját boxát, stb.)Akkor még nem is említettem a többit, aki lóháton cigizik, vagy ittasan ül lóra, vagy azt hiszi, hogy övé a világ, amiért lovon ül, és hajlamos azt hinni, hogy az autósok majd tekintettel lesznek rá. Olyan is volt, aki megakarta rúgatni a lovával az autóst, mert az beszólt neki. Én nem tudom miért kell egy olyannak ló, aki nem is törődik a lova sorsával.2011. nov. 6. 13:46
31/34 anonim válasza:
Mégis mit nem lehetett érteni?Gondolom,hogy a ló eltartja magát-ő egy versenyló és versenydíjért fut feltéve ha az első ötben végez!Lehet furcsán fogalmazok,sorry,de ha elárulod hogy mi volt értelmetlen,szívesen válaszolok!
32/34 anonim válasza:
Második mondat totál értelmetlen. Kérdőjel vagy felkiáltó jel megy a végér? A végétől indulva a harmadik sor. Miért jelentené azt hogy nem szereti? ezt senki se mondta egy szóval se. Ráadásul nincs egy meghatározott ember akiről beszélünk. És aki amatőr az nem vegyen versenylovat...-.-'
33/34 anonim válasza:
Pláne ne Angol telivért O.o xDD
34/34 anonim válasza:
Nem angl telivér,hanem ügető:)
Bocs de nekem az jött le a fönti irományokból hogy a nagy többség elítéli és nem tartja jó gazdának azt aki nem maga foglalkozik a lovával.Én meg úgy gondolom hogy a legjobb a lónak, főleg míg fiatal, ha szakemberek foglalkoznak vele.És érdekes módon,megismer a lovam...ha meghalja a hangom,már nyerít is.
Az amatőrt meg úgy értettem, hogy nem profi tehát nem ez a szakmája,de azért ért a lóhoz.
Persze nem lehet általánosítani,más egy temperamentumos versnyló és más egy hobbyló!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!