Miért vesznek lovat?
14:16os
Teljesen egyetértek veled! És akkor 4 év múlva a gyerek egyetemre stb megy, a ló pedig a vágóba, mert "Minek tartsuk? Nem érdemes..."
Kérdező, neked is van autód, gondolom, pedig nem tudnál hengerfejtömítést cserélni. Gondolom.
Neked is van számítógéped, gondolom, pedig lehet, hogy nem tudnál lecserélni benne egy CPU-hűtőt. Gondolom.
Én meg azért veszek lovat, mert megtehetem. És azért fizetlek téged, hogy gondját viseld, ápold, törődj vele. Ebből élsz.
Karórám is van, pedig nem értek hozzá. Hűtőgépem is. Sőt, kutyám és macskám is, pedig azokhoz sem értek.
Miért baj, hogy veszek egy lovat is? Irígykedsz? Vagy csak általánosítasz? Ne vegyek lovat, mert néhány barom nem tud bánni velük? Akkor te se vezess autót, mert néhány barom nem tud! Ne biciklizz, mert páran nem tudnak.
Igen, látom, az egyik sarkalatos pont az irigység.
A másik pedig úgy tűnik az, hogy nem vagytok hajlandóak elfogadni, hogy épp azért bízom a lovamat szakemberre, mert jót akarok neki.
Nem akarok mindig más lovat megülni, mert szeretem a sajátomat. Ezért vettem meg, ezért "irattam a nevemre", ezért nem akarom, hogy mások, idegenek ártsanak neki.
Igyekszem jól bánni vele, legalábbis annyira, amennyire tőlem telik. Ezért van a szakember, hogy megtanítson, hogyan bánjak vele. Mert szerencsére nem minden szakember ilyen nagyképű öntelt, mint ti. Van, aki próbál tanítani, segíteni, ahelyett, hogy fikázna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!