Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Miért vesznek lovat?

Miért vesznek lovat?

Figyelt kérdés
A ló manapság már inkább státuszszimbólumnak számít. Aki gazdag, és netalán tetszik neki a ló, az lovat vesz, az mindegy, hogy nem ért hozzá, csak legyen neki. Lovardánkba (elég flancos hely), alig, hogy eljön egy gazdag csemete, azonnal lovat vesznek neki a szülők. Jóformán még egyedül nem is tud lovagolni. Meg azt vettem észre, hogy vannak, akik csak azért vesznek lovat, hogy le ne maradjanak, vagy mert szemet szúr nekik, hogy nekem mindig is voltak lovak otthon. A szakértelem jóformán nulla, de ha kedves akarok lenni, akkor is nagyon kevés. És bizony akkor jön a baj, hogy a ló nem akar jól viselkedni, elszemtelenedik, minden hülyeségre rászokik, a lovasa meg persze, hogy a lovat hibáztatja, meg az edzőt, meg az egész világot. Na meg ha már saját lova van, akkor az automata (önállóan megeteti magát, kipucolja a saját boxát, stb.)Akkor még nem is említettem a többit, aki lóháton cigizik, vagy ittasan ül lóra, vagy azt hiszi, hogy övé a világ, amiért lovon ül, és hajlamos azt hinni, hogy az autósok majd tekintettel lesznek rá. Olyan is volt, aki megakarta rúgatni a lovával az autóst, mert az beszólt neki. Én nem tudom miért kell egy olyannak ló, aki nem is törődik a lova sorsával.
2011. nov. 6. 13:46
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:

14:16os

Teljesen egyetértek veled! És akkor 4 év múlva a gyerek egyetemre stb megy, a ló pedig a vágóba, mert "Minek tartsuk? Nem érdemes..."

2011. nov. 6. 16:22
 12/34 anonim ***** válasza:
Most volt nálunk is egy csaj aki most jött lovagolni nagyjából semmit nem tud a lovakról. Szombaton bejelentik hogy vesznek egy lovat. Mondom is barátnőmnek aki az ottani tulaj lánya hogy minek kell annak ló aki semmit se tud róluk. Erre ő: Mi az hogy nem tud? :O Egyedül le tudja szerelni a lovat! Mondom: Jézusom, ha neked ez a szaktudás. Erre ő hogy nekem se nagyobb a tudásom. Hát erre teljesen kiakadtam hogy 7 éve nyomom már mondhatom azt hogy majdnem mindent tudok a lovakról és még így sincs lovam, ezt meri mondani. -.- Mindegy elmentünk megnézni a lovat. Nem volt valami lelkes a kiscsaj, állandóan hogy muszáj neki fel ülni meg most nincs kedve. Szóval a lényege az volt hogy mégse vették a lovat.
2011. nov. 6. 16:41
 13/34 anonim ***** válasza:
100%
Hát nem tudom hogy az elkényeztetett multi millárdos p'''áknak miért kell a segge alá dugni egy lovat, ha semmit nem tud róluk. ÉS ennek csak az lesz a vége hogy így ahogy mondták fel veszi a rossz szokásait aztán felni kezdenek tőle, mégtöbb rossz szokás, majd végül hogy legyen hová dobálni a 40 ezret azért se hajlandóak eladni a lovat, akinek nyilván jobb élete lenne valaki mással. Aztán meg én vagy bárki más szívhat a lóval mert neki kell majd lovagolnia hogy azért lovagolja már valaki. Én meg beleszerettem meg akartuk venni. Egy nulla lovat 350.000 Ft-ért adnák el, ha eladó lenne. Felháorítóak. Sose jönnek ki, és csak akkor hajlandóak eladni ha az a másik ló eladó lesz a loviba hogy majd azt megvegyék!!! -.-
2011. nov. 6. 16:46
 14/34 anonim ***** válasza:

Kérdező, neked is van autód, gondolom, pedig nem tudnál hengerfejtömítést cserélni. Gondolom.

Neked is van számítógéped, gondolom, pedig lehet, hogy nem tudnál lecserélni benne egy CPU-hűtőt. Gondolom.

Én meg azért veszek lovat, mert megtehetem. És azért fizetlek téged, hogy gondját viseld, ápold, törődj vele. Ebből élsz.

Karórám is van, pedig nem értek hozzá. Hűtőgépem is. Sőt, kutyám és macskám is, pedig azokhoz sem értek.

Miért baj, hogy veszek egy lovat is? Irígykedsz? Vagy csak általánosítasz? Ne vegyek lovat, mert néhány barom nem tud bánni velük? Akkor te se vezess autót, mert néhány barom nem tud! Ne biciklizz, mert páran nem tudnak.

2011. nov. 6. 16:51
 15/34 anonim ***** válasza:
16:51: ha nem tudsz biciklizni és nem értesz hozzá attol még nem ártasz a kerékpárnak mert mert egy vasdarab és nincsenek érzései,a ló egy érzö lény és azért nem mindegy hogyan van vele bánva !Enyi erővel elmegyek orvosnak nem baj ha nem tudok megcsinálni egy műtétet max meghal a beteg és? a korboncnok majd kideríti miért halt végülis ezért van fizetve. visszatérve látszik ,hogy nem vagy szakember sajnálom ,hogy az ilyenek mint te lehetöséget kapnak ,hogy egyáltalán 5 m -nél közelebb mehesenek egy lóhoz.
2011. nov. 6. 16:59
 16/34 anonim ***** válasza:
Mi az, hogy nem vagyok szakember? Azért megyek el egy lovardába, hogy megtanítsanak lovagolni, bánni a lóval. Ne haragudj, de ha egy lovardában első nap azzal kezdenék, hogy én nem értek a lóhoz úgyhogy ne is akarjak, akkor ott egy darab ügyfél sem lenne. Senki nem születik "szakembernek".
2011. nov. 6. 17:05
 17/34 anonim ***** válasza:
A gond az, hogy nagy pökhendiségetekben páran, akik igen szerényen "szakértőnek" nevezitek magatokat, néhány elfogadhatatlan ember alapján általánosítotok és ítéltek meg engem is, másokat is, csak azért, mert van miből lovat venni.
2011. nov. 6. 17:07
 18/34 anonim ***** válasza:
"én azért veszek lovat mert megtehetem" címü mondatod mindent elárul kedves barátom ,te nem azért veszel lovat mert tiszteled a lovat és sikereket akarsz vele elérni hanem azért mert te "akkora" ember vagy ,hogy megteheted.a szakember nem attol szakember ,hogy tele van pénzel és másokkal végezteti el a melot hanem megküzd a sikerekért és nem másokat fizet azért ,hogy foglalkozanak a lovával éjjel nappal . ahoz ,hogy jó szakember legyél szoros bizalmi kapcsolatba kell kerüljél a lóval ami elég nehéz ha állandóan másra sózod.
2011. nov. 6. 17:11
 19/34 anonim ***** válasza:
38%

Igen, látom, az egyik sarkalatos pont az irigység.

A másik pedig úgy tűnik az, hogy nem vagytok hajlandóak elfogadni, hogy épp azért bízom a lovamat szakemberre, mert jót akarok neki.

Nem akarok mindig más lovat megülni, mert szeretem a sajátomat. Ezért vettem meg, ezért "irattam a nevemre", ezért nem akarom, hogy mások, idegenek ártsanak neki.

Igyekszem jól bánni vele, legalábbis annyira, amennyire tőlem telik. Ezért van a szakember, hogy megtanítson, hogyan bánjak vele. Mert szerencsére nem minden szakember ilyen nagyképű öntelt, mint ti. Van, aki próbál tanítani, segíteni, ahelyett, hogy fikázna.

2011. nov. 6. 17:19
 20/34 anonim ***** válasza:
te maximum az anyagi keretet tudod bisztosítani,persze azis fontos de ettöl még a loval való foglalkozáshoz semmi közöd ,részed nem lesz és azért mert másokat irányítasz mert pénzed van attol még nem állsz senki fölött mert ugyanugy nézel ki mint bármelyik ember csak vaskosabb a zsebed ez a tény meg nem lökheti fére a tudást.enyit akartam a továbbiakban nem kívánom kommentálni az elhangzotakat.
2011. nov. 6. 17:20
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!