Hajtós lóval hogy boldogultok? Hogy "pörgetitek fel"?
Én most egy elggé hajtós lovon lovagolok, szeretem meg minden mert ha másik lovas után vágtázunk (le vagyunk maradva vagy 10 méterrel) akkor elég jól megy, az ügetés is. De egyedül csak az az ügetését tudom felpörgetni azt is csak addig amég hajtom aztán vissza lassul. A pálca is csak addig használ amég rácsapok a farára vagy a sarkam mögé, de ezekre kirúg hátra vagy elkezd szemétkedni (neki visz a kitörőknek, megtorpan, kirúg). Egyszerűen már nem tudom mit csináljak. Ha meg elmegyünk valaki mellett tuti leáll vagy belassul. Teljesen reménytelennek érzem ezt a dolgot pedig csak rajta szeretnék lovagolni.
Arról meg inkább nem nyilatkoznék hogy mielőtt lovagolunk általában próbál belém csípni, kapar az első lábaival és fenyeget a hátsókkal. Nem engem utál mert ha oda megyek a fejéhez és a homlokomat asz övéhez rakom vagy magölelem a fejét elalszik, nem sunyít! amúgy eleve a vezetéséhez is pálca kell de ez nem fontos!
Próbáltam! De az élénkítés csak egy másik lovas után menve működik. Egyszerűen ellenkezik, hajtom és visszatart. Egyszerűen olyan mintha hülyét akarna belőlem csinálni xD :O
Az a baj hogyha kis kört csinálok akkor alig lehet ügetésbe tartani! És ha nem egyedül vagyok a pályán és nem barátnőmmel akkor mások azt látják hogy én hogy szenvedek, és az jön le hogy nem tudok lovagolni, pedig ez nem igaz...:O :/ ÉS így én is elbizonytalanodom, ő pedig ezt kihasználja. Pláne amikor "jobb lovasok"-nak a szemébe látszik hogy "basszál már egyet oda a seggére, mit szenvedsz!" De amúgy meg szeretem és imádom csak ne lenne ilyen hülye! :) <3
szegény ló be van fásulva, mint állat. Vidd ki egy jó terepre, az élénkíti a lovat.
Szemétkedik, mert baromira nincs kedve dolgozni, amit meg is értek, gondolván, hogy iskolalóról van szó.
Legszívesebben 1-2 hét pihenőt adnék neki, csak legelőn lenne, foglalkozásként beiktatnék egy két sétálós napot, amikor csak sétálsz a lóval egyet a környéken, próbálsz vele játszani egy kicsit vagy új dolgokat tanítani neki. Sajnos nagyon sok loviban nem figyelnek erre, hogy a lovaik fizikailag és szellemileg is fittek legyenek.
2 nap pihenő kevés neki, itt már többre van szükség. Gondolj bele, hogy egy egy kihívások nélküli monoton munkát végzel és csak heti 2 nap pihenőd van. Egy idő után belefásulsz, unod és már kedved sincs az egészhez, sőt a végén már bármit elkövetnél, csak ne kelljen menni. Ugyanígy van a lovaknál is. Már baromira elege van, pihenésre és agyszellőztetése is szüksége lenne. 3X volt terepen a nyáron???? Az irtó kevés, legalább hetente 1x illene terepen mennie egy lónak.
Itt pihenésre és változatos munkára lenne szükség, nem sarkantyúra. Azzal eléred, hogy mégjobban megutálja az egészet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!