Hogyan boldogultok 2 gyerekkel, akik még csak szokják egymást?
ülj le a nagyobikkal beszélni míg a ksiebik alszik.
rekad le a földre és hívd oda anagyot játszatok 3. majd te menj ki és a nagyobbikal eljátszanak együtt.
Nálunk is hasonló volt a helyzet. A kicsi hasfájós volt, mindig kézben akart lenni. A nagy viszont nem angyon tudta elviselni, hogy a kicsivel foglalkozom egész nap. Ezért beszereztünk egy mei tai-t. Ha a kicsi nyűgös volt, akkor magamra kötöttem, és közben játszottam a nagyobbal.
Ez nagyon megkönnyítette/megkönnyíti az életünket. És ezen kívül jól jött/jön egyéb helyzetekben is: fogzás, szeparációs szorongás, séta (így tudom fogni a nagy kezét), házimunka (a kicsi a hátamon, a nagy segít) stb.
Úgyhogy szerintem érdemes lenne kipróbálnotok valami babahordozót (kendő, mei tai, SSC).
Bocs, hogy off volt, de gondoltam leírom, hogy nálunk hogy működik. :)
Szia, én leszek az, akit lepontoznak. Sokáig kellett járnom fejlődésneurológushoz a kisfiammal és felvetettem neki a kendő gondolatát. Na, meg is kaptam a magamét. Abszolút ellenezte, a baba nem mozog természetesen, és ha rosszul van megkötve- ezért vannak a tanfolyamok és nem a youtobe - akkor visszafordíthatatlan problémákat okoz a gyermekeknél. Nagyon jó minőségű kenguruk vannak, akár hosszabb hordozásra is vannak már kitalálva, a teszvaterán pár ezer forintét - sokkal olcsóbban a kendőnél - én abban hordoztam magamon a kisfiamat és nagyonis jó volt. ő sem volt belepasszírolva a hátamba-hasamba, mégis jól érezte magát. Én a kengurut javaslom és mindenképpen egy kivizsgálást a picinek. A kisfiam hasfájós volt....én aztán tudom, mi az az ordítás. 6 hónapos korában múlt el, addigra alig maradt idegrendszerem bevallom őszintén. Aztán egyik napról a másikra vége volt.
Kitartás kívánok neked, hidd el véget fog érni nemsokára ez az állapot!
Off, elnézést:
Nem akarok vitázni, de!
Ha valaki kendőzni akar, akkor - ahogy te is írtad, nem youtube, hanem - ajánlott elmenni előtte egy tanfolyamra, hogy tutira ne hibázzon az illető.
Viszont vannak olyan hordozók (mint pl. a mei tai vagy az SSC), amiknek a felvételét nem lehet elrontani!
Ráadásul a kenguru pláne nem jó választás, mert a baba lába csípőből lóg, ez nem feltétlenül tesz jót a csípőfejlődésének. Míg a fent említett hordozókban ún. terpesztő-guggoló tartásban van a baba, és kifejezetten jót tesz a csípőjének.
(Az ortopédiára mikor mentünk, és a baba mei tai-ban volt, az orvos megdicsért, hogy milyen jó a babának, ha terpesztartásban van a lába!)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!