Hány cm hosszú lovaglópálcát kellene vennem? Amíg nem megyek el az oktatóhoz még egyszer, nem veszem meg, de milyenek között keresgéljek addig is?
Egy lovaglópálcát, és egy díjlovaglópálcát kért, de változó méretűek vannak... Díjlovagló pálcából pl 90-120 cm-ig találtam, lovaglópálcából pedig 55-85 cm-ig, bár a 85 már nem alkalmas ugratáshoz. Én ezeket néztem ki magamnak:
- [link]
- [link]
Ez a harmadik lovaglóórám lesz, de nagyon jól megy... Stabilan ülök a nyeregben, nem kapaszkodom, és elvileg a tartásom is jó. :) A negyedik lovaglórám - ha minden jól megy - osztályban lesz, és kérték, hogy szerezzek be pálcát.
U.i. kérdés: Melyiket szerezzem be előbb? :)
ez a boltban próbálgatós dolog jó ötlet, egyébként szerintem (ha van lehetőséged) próbálj meg elkérni egy ilyet is meg egy olyat is (így 1-1 alkalomra), úgyis meglátod, hogy mi a neked kényelmesebb..
amúgy én nem bírok rövid pálcával lovagolni, egyszerűen nem megy, utálomgyűlölöööm... :D meg persze attól is függ, mit szoksz meg. bár kezdőként lehet, hogy egy rövidebb pálcával könnyebben boldogulsz, nem lóbálnád a ló oldala mellett, megtanulnád combon tartani a pálcát.. (nálunk van olyan ló, amelyik ha csak meglátja a pálcát a kezedben, már elrohan.. fogatban ment anno :D szóval pl. őt hosszú pálcával lovagolni még egy jobb lovasnak is kihívás, nemhogy egy kezdőnek).. de sokmindentől függ, ha sok a felesleges pénzed, vehetsz mindkettőt, bár én talán vennék egy rövidet, aztán amikor már annyira nyugodt, biztos kézzel lovagolsz, kérnék kölcsön egy hosszút, kipróbálni.. ha jobb, mint a rövid, beszereznék egyet, ha nem- nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!