Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Hány cm hosszú lovaglópálcát...

Hány cm hosszú lovaglópálcát kellene vennem? Amíg nem megyek el az oktatóhoz még egyszer, nem veszem meg, de milyenek között keresgéljek addig is?

Figyelt kérdés

Egy lovaglópálcát, és egy díjlovaglópálcát kért, de változó méretűek vannak... Díjlovagló pálcából pl 90-120 cm-ig találtam, lovaglópálcából pedig 55-85 cm-ig, bár a 85 már nem alkalmas ugratáshoz. Én ezeket néztem ki magamnak:

- [link]

- [link]

Ez a harmadik lovaglóórám lesz, de nagyon jól megy... Stabilan ülök a nyeregben, nem kapaszkodom, és elvileg a tartásom is jó. :) A negyedik lovaglórám - ha minden jól megy - osztályban lesz, és kérték, hogy szerezzek be pálcát.

U.i. kérdés: Melyiket szerezzem be előbb? :)

2011. okt. 8. 20:19
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
57%
najó, mivel úgy látom, hogy senki sem akar érdemi választ adni, én azt tanácsolom, hogy menj el egy lovasboltba, vedd a pálcát úgy a kezedbe, ahogy azt a lovon is kell, és rogyassz be annyira, amennyire a nyeregben szoktad tartani a lábad. a pálca végének ilyenkor kb a vádlit alsó harmadáig kell érnie (mivel a hosszú pálcát a csizmasegítség megerősítésére használjuk, ezért csizma mögött kell hatnia)
2011. okt. 9. 11:16
 12/15 anonim ***** válasza:
Attól függ mekkora lovat lovagolsz. Mondom a saját példám: nekem van egy kis 150 cm marú sodri lovam, elég rövid kis ló. Van egy 70 cm hosszú pálcám: ahhoz hosszú, hogy vállon adjak segítséget, viszont hátsó segítséghez rövid. Mivel nekem most hátulra kell a pálca ezért díjlovas pálcát veszek, de elég egy 100cm-es is mert, ha hosszabbat veszek túl nyúlhatok a lovon. Az 120-as pálcákat a magas 170-es marú birodalmi lépegetőkre találták ki, egy félvérnek elég egy 110-es is. Rövid pálcából is érdemes valami köztes méretet venni, attól függ mire kell, mert az ugró pálcák egész rövidek, de egy félvérnek elég 60cm is. Szóval ez a lótól függ, amit lovagolsz.
2011. okt. 11. 20:46
 13/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm a három utolsónak! :)
2011. okt. 13. 19:37
 14/15 anonim válasza:

ez a boltban próbálgatós dolog jó ötlet, egyébként szerintem (ha van lehetőséged) próbálj meg elkérni egy ilyet is meg egy olyat is (így 1-1 alkalomra), úgyis meglátod, hogy mi a neked kényelmesebb..

amúgy én nem bírok rövid pálcával lovagolni, egyszerűen nem megy, utálomgyűlölöööm... :D meg persze attól is függ, mit szoksz meg. bár kezdőként lehet, hogy egy rövidebb pálcával könnyebben boldogulsz, nem lóbálnád a ló oldala mellett, megtanulnád combon tartani a pálcát.. (nálunk van olyan ló, amelyik ha csak meglátja a pálcát a kezedben, már elrohan.. fogatban ment anno :D szóval pl. őt hosszú pálcával lovagolni még egy jobb lovasnak is kihívás, nemhogy egy kezdőnek).. de sokmindentől függ, ha sok a felesleges pénzed, vehetsz mindkettőt, bár én talán vennék egy rövidet, aztán amikor már annyira nyugodt, biztos kézzel lovagolsz, kérnék kölcsön egy hosszút, kipróbálni.. ha jobb, mint a rövid, beszereznék egyet, ha nem- nem.

2011. okt. 14. 22:53
 15/15 anonim ***** válasza:
29%
A rendes lóhoz nem kell pálca valamilyen gebére akarnak fel ültetni!!!
2011. okt. 24. 12:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!