Hány cm hosszú lovaglópálcát kellene vennem? Amíg nem megyek el az oktatóhoz még egyszer, nem veszem meg, de milyenek között keresgéljek addig is?
Egy lovaglópálcát, és egy díjlovaglópálcát kért, de változó méretűek vannak... Díjlovagló pálcából pl 90-120 cm-ig találtam, lovaglópálcából pedig 55-85 cm-ig, bár a 85 már nem alkalmas ugratáshoz. Én ezeket néztem ki magamnak:
- [link]
- [link]
Ez a harmadik lovaglóórám lesz, de nagyon jól megy... Stabilan ülök a nyeregben, nem kapaszkodom, és elvileg a tartásom is jó. :) A negyedik lovaglórám - ha minden jól megy - osztályban lesz, és kérték, hogy szerezzek be pálcát.
U.i. kérdés: Melyiket szerezzem be előbb? :)
ez elsö képen láthatot vedd meg!
a 120 -as az egy komoly díjlovas pálca azal tudni kell bánni és csak megfelelö ülés,szárkezelés melett ajánlanám de ha csak kezdö vagy akkor böven elég az egyszerübb is.
Egy ilyen teljesen megfelel kezdőként, ha majd versenyzel akkor vehetsz valami komolyabbat. De ez bőven megfelel a célnak, egy iskolalovat egyébként sem szokás nagyon pálcázni, főleg egy kezdő nem nagyon tudja megítélni mikor és hogyan használjon pálcát.
Azt nem határozta meg a kedves oktatód, hogy miért kell pálca? Mert a te esetedben maximum arra jó, hogy rosszkor rossz helyen kapjon büntetést a ló a te, és az oktató hülyesége miatt.
Ne haragudj.
Kedves utolsó előtti: Valahogy haladni kell... Igen, valóban ott nem lehet megtanulni lovagolni, de nem is kell. Csak megszokni, hogy a ló ráf van bízva.
Az irányítás egyedül, nagykörön.
De egyébként köszönöm, ment a zöld kéz.
Kedves utolsó! A pálca nem büntetésre való: Kezdőnél se... Jelek egyértelműsítésére.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!